Srbin "ubica penzionerki" čekićem kidao glave: Dve udovice ubio za 1.500 evra, sada čeka doživotnu robiju

19.08.2023

13:42

0

Autor: 24sedam

Srbina čeka doživotna kazna za dva zločina

Srbin "ubica penzionerki" čekićem kidao glave: Dve udovice ubio za 1.500 evra, sada čeka doživotnu robiju
Copyright Printscreen/Društvene mreže

Srpski državljanin Duško J. (31) ove sedmice je izveden pred sud u Hajlbronu, optužen za dva ubistva i više pljački, a prema neoborivim dokazima sledi mu doživotna robija. 

Tabloidna štampa ga je prozvala "ubicom penzionera“ ili "ubicom udovica“. Nedeljnik "Štern" čak piše o „fantomu iz Švapskog Hala“.

- Došao je u Nemačku da pruži bolji život porodici. Ali, nije dobio radno mesto kojem se nadao. Da li je zato postao ubica? - piše "Bild".

Prema optužnici, Duško J. je prošlog decembra i januara ubio i opljačkao dve starice u njihovim stanovima u pitoresknom Švapskom Halu nadomak Štutgarta. Žene je usmrtio čekićem.

- Jadni plen, koji je koštao dva ljudska života, iznosio je ukupno 1.500 evra - piše "Bild".

Printscreen/Društvene mreže
Ubica sa Viki Miljković

Duško J. za sada ćuti, ali "Bild" citira psihijatra Matijasa Mihela koji je pričao sa optuženim u pritvoru:

- Optuženi nije dobio radnu vizu jer srpski poznanik nije mogao da mu obezbedi željeno radno mesto u vrtlarskoj firmi. Tada je primetio da u Nemačkoj neće ići. 

Navodno je Duško potrošio šest hiljada evra koje je poneo iz Srbije, odakle je došao sa suprugom i dvoje maloletne dece. Kako prenosi "Bild", Duško je imao probleme sa alkoholizmom.

"Štern" piše da je Srbin obilazio kuće, praveći se da deli reklamni materijal. U Nemačkoj se takav materijal inače ubacuje u poštansko sanduče. Tako je i nalazio svoje žrtve. Tako je i primećen, te je urađena skica koja je kasnije pomogla istražiteljima.

Printscreen/Društvene mreže
Slikao se i sa Tanjom Savić

Kako iz sudnice izveštava list "Zidvest prese", istražitelji su kao dokaze predstavili i DNK analizu nađenu na rukavicama Duška J, kao i otiske cipela u lokvi krvi. Nađen je i čekić.

Prema pisanju "Bilda", pomogla je "veštačka inteligencija“. Naime, D. J. je ostavio otiske na kvaki prilikom pokušaja pljačke jednog penzionera sredinom januara. Nedelju dana kasnije ubio je drugu žrtvu.

Još sedmicu kasnije rešio je da spakuje porodicu i vrati se u Srbiju. Ali, do tada mu je policija već uzela uzorak pljuvačke. I tu je pomogla "veštačka inteligencija“ koja je pokazala poklapanje dve probe DNK za samo sat i po vremena.

- Uobičajenim metodama dokazivanje poklapanja DNK može da traje i dva dana. U najgorem slučaju, morali bismo da ga pustimo da ode - rekao je jedan istražitelj "Bildu".

Ovako, Duško J. je uhapšen samo dan pre nego što bi napustio Nemačku. Presuda je najavljena za decembar.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike