Zmija ujela dečaka (15): Meštani traže otrovnicu

19.08.2023

11:12

0

Autor: 24sedam

Ujela ga zmija dok je sedeo na klupi

Zmija ujela dečaka (15): Meštani traže otrovnicu
Poskok - Copyright Wikipedia

Dečaka (15) iz Svilajnca ujela je zmija usred noći, a pretpostavlja se da je u pitanju otrovnica. Nemili događaj se odigrao sinoć u kasnim satima, a zmija je dečaka ujela za ruku dok je sa drugom sedeo na klupi.

- Po prijamu poziva ekipa Hitne pomoć je izašla na teren i dečak je nakon primene svih medicinskih procedura u takvim situacijama sanitetom prevezen u Klinički centar u Kragujevcu - potvrdili su u Domu zdravlja Svilajnac.

Dečaci su bili u večernjem izlasku, a na klupu su seli da predahnu kad su se vraćali od zajedničke drugarice koju su sinoć ispratili kući. Dečakovi sugrađani su noćas pretražili čitav teren na kome se incident dogodio, međutim zmiju nisu pronašli.

- Odmah nakon što je mladić smešten na Infektivnu kliniku, javili su nam da pokušamo da nađemo zmiju pre svega da se otkloni opasnost da ne ujede još nekog. Prevrnuli smo svaki kamen, ali je nismo našli - rekao nam je meštanin Svilajnca koji dodaje da i lekari sumnjaju da je otrovnica, po kliničkoj slici i otoku koji se veoma brzo razvio na prstu petnaestodogišnjaka.

Po prijemu u Klinički centar u Kragujevcu, dečak je noćas zadržan na lečenju na Infektivnoj klinici ove ustanove.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike