Velika morska zmija izašla na plažu: "Veoma je otrovna, ako je primetite bežite što dalje"

24.07.2023

22:28

0

Autor: M. Vu.

Hvatač zmija, Stjuart Mekenzi, upozorio je na veoma otrovan ugriz ovih zmija i savetovao posetioce plaže da se drže na bezbednoj udaljenosti

Velika morska zmija izašla na plažu: "Veoma je otrovna, ako je primetite bežite što dalje"
velika zmija otrovnica izašla na plažu - Copyright Fejsbuk/Sunshine Coast Snake Catchers 24/7

Velika Stoksova morska zmija iznenadila je meštane Kvinslenda kada je isplivala na obalu njihove omiljene plaže prošlog četvrtka. Reptil, dugačak oko 1,2 metra i obima oko pet centimetara, privukao je pažnju svojom veličinom i jedinstvenim izgledom.

Hvatač zmija, Stjuart Mekenzi, upozorio je na veoma otrovan ugriz ovih zmija i savetovao posetioce plaže da se drže na bezbednoj udaljenosti ukoliko primete ovu vrstu na obali ili drugde.

Morske zmije su poznate po svojoj agresivnosti i napadima, čak i kada nisu izazvane.

Meštani su bili šokirani što ovakvo stvorenje obitava u njihovom okruženju, a jedna od korisnica društvenih mreža je izjavila: "Nisam znala da imamo takvo stvorenje u našoj sredini."

Drugi su bili zadivljeni veličinom životinje, opisujući njen otprilike metar dug vrat kao "ogroman."

 

 

Stoksove morske zmije spadaju među najveće od svih morskih zmija, dostižući dužinu od dva metra i obim od 26 cm. Njihov otrov je poznat po svojoj jačini, iako o njegovim efektima nije urađeno mnogo studija.

Ovaj neobičan susret sa morskom zmijom na lokalnoj plaži potakao je zabrinutost kod nekih posetilaca.

Jedan od korisnika društvenih mreža je napisao: "Nikada više ne plivam na Sanšajn biču", jasno pokazujući oprez nakon ovog iskustva.

Stručnjak Mekenzi još jednom je naglasio važnost držanja na bezbednoj udaljenosti od ovih zmija i pozvao sve koji primete morsku zmiju da odmah obaveste lokalne hvatače zmija kako bi se situacija rešila na najsigurniji mogući način.

Bonus video:

https://youtube.com/shorts/Wdg2273sKmY?feature=share

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike