Ovo smo saznali o masovnom ubici: Pet stvari koje su Srbiju zavile u crno

19.08.2023

20:45

0

Autor: 24sedam

Masovni ubica oduvek naginjao ka brutalnosti i nasilju

Ovo smo saznali o masovnom ubici: Pet stvari koje su Srbiju zavile u crno
Hapšenje Uroša Blažića - Copyright MUP

Uroš Blažić (21), iz sela Dubona kod Mladenovca, 4. maja počinio je masovno ubistvo u svom, ali i susednom selu Malo Orašje. On je kobne večeri hicima iz "kalašnjikova" ubio devetoro mladih ljudi, a njih trinaestoro ranio. Pritom, nijednu žrtvu nije poznavao.

Masovni ubica je uhapšen nekoliko sati kasnije, tačnije 5. maja ujutru, u kokošinjcu na ujakovom imanju kod Kragujevca. Danas znamo pet stvari po kojima je ovaj zločinac iskakao iz normalnog ponašanja, što je možda bio signal da će učiniti nešto još krvavije.

TERORISAO MEŠTANE

Lošu Blažićevu narav njegove komšije primećivale su i ranije. Imao je problema sa policijom, ali i meštanima. Ubijao je pse po selu. Bio je bahat i nasilan. 

- Divljao je motorom po selu, a jednom je pretio da će da nas pogazi. Tukao se sa mladićima, a jednom je izudarao dedu od 70 godina, komšiju. Čovek je tada imao masince ispod oka - ispričali su meštani.

HAPŠEN KAO NASILNIK

Pre masovnog ubistva je hapšen. Jednom je hapšen zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Motorom je oborio policajca koji je pokušao da ga zaustavi. Hapšen je i zbog krađe i nasilničkog ponašanja, ali uprkos privođenjima i krivičnim prijava, nije bio osuđivan.

GLUMIO KRIMINALCA

Da je Blažić voleo da glumi kriminalca, pokazuju i njegove objave na društvenim mrežama. Tako je jednom okačio video-snimak na kom se vidi kako se samo u šortsu usred zime kupa u nekom jezeru okovanom ledom i snegom, imitirajući Kristijana Golubovića, osuđivanog kriminalca iz devedesetih, koji je u međuvremenu postao rijaliti učesnik. Na tu objavu je i tagovao Kristijana.

ORGIJAO SA STARLETAMA

Osim što je voleo da glumi kriminalca, voleo je i da se druži sa ljudima koji su učestvovali u rijalitijima. Jedan od najboljih drugova mu je bio Nikola Đorđević, bivši "zadrugar", a posle hapšenja isplivale su slike Blažića sa starletom Deniz Dejm, kontroverznom učesnicom rijalitija.

- Orgijala sam sa njim i Filipom Carem tu noć, bila sam pijana i pod velikom dozom narkotika. Ničeg se ne sećam i ne mogu više ništa da komentarišem. Potresena sam zločinom - rekla je Deniz medijima nakon što su slike procurile u javnost. 

SAKUPLJAO ORUŽJE I MUNICIJU

Pored svega ovoga, Blažić je očigledno bio fasciniran i oružjem. Policija je posle njegovog hapšenja u vikendici u selu Šepšin, u kojoj je osumnjičeni ubica živeo neko vreme, pronašla čitav arsenal.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike