Anđela se pole masakra bori za budućnost: Izgubila je momka, a zbog dva metka u glavi je sedam puta operisana

04.08.2023

16:51

0

Anđela S. tri meseca se oporavlja od ranjavanja u masovnog ubistva u Malom Orašju i Duboni, koje je počinio Uroš Blažić

Anđela se pole masakra bori za budućnost: Izgubila je momka, a zbog dva metka u glavi je sedam puta operisana
Malo Orašje - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Anđela S. iz Malog Orašja kod Smedereva, teško povređena u maskaru koji je pre tačno tri meseca počinio pomahnitali Uroš Blažić (21) iz Dubone oseća se bolje posle sedam operacija jer je u rafalnoj paljbi pogođena sa dva metka u glavu.

Blažić je tog 4. maja došao u Malo Orašje, zaustavio se kod spomenika i počeo da rešeta u okupljenu omladinu. Ispalio je po njima na desetine hitaca iz "kalašnjikova", a zatim ih je overavao. U pucnjavi je nastradalo pet mladića. Još jedan je kasnije podlegao ranama.

Svoj krvavi pir nastavio je kod škole u rodnoj Dubini gde je ubio njih troje, a nekoliko njih ranio. Posle krvoprolića je pobegao u otetom taksiju u kom je bila putnica, a nađen je sutradan u ujakovom kokošinjcu nadomak Kragujevca.

Počela je da hoda

Mirjana Stevanović, majka ubijenog Nemanje koji je više od godinu dana bio u emotivnoj vezi sa teško povređenom Anđelom kaže da je ona povrede zadobila u selu Dubona gde je bila sa svojim prijateljima.

- Anđela je sada dobro, dete je imalo sedam operacija i nadamo se da će njeno stanje biti dobro. Počela je pomalo da hoda, ali se i dalje nalazi u bolnici u Beogradu. Već tri meseca - kaže ona i dodaje:

- Moja Teodora, moja ćerka koja je kobne večeri bila napolju, srećom je izbegla tragediju. Pucao je i na nju, ali je pobegla.

Mirjana je opisuje da od trenutka kada se dogodila nezapamćena tragedija ne diše i bukvalno ne živi.

Nema leka

- Nema leka, nema utehe i nema nade da vreme leči ovu ranu. Moj Nemanja je pogođen sa šest metaka. Bio je živ skoro dva sata, pričao je sa ocem i sa mnom. A onda smo u toj čekaonici smederevske bolnice, gde je sekund bio kao godina, izašli ujutru kao roditelji koji su izgubili dete - rekla je neutešna majka.

I onda nastavlja...

- Svaki dan se pitam zašto je neko bez razloga pobio našu decu. Ne mogu da shvatim da neko u 21. veku može da vam ubije dete bez ikakvog razloga. Ta deca su se samo veselila, pa pozvala su ga čak i da im se pridruži. Kako neko može da vam oduzme dete, a da nema povoda, onog zašto, zbog čega?

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike