Dva slučaja nasilja u porodici: Jedan mrtav pijan pretio ženi, drugi pretukao vanbračnu suprugu

12.08.2023

00:15

0

Tužilaštvo je njima odredilo zadržavanje

Dva slučaja nasilja u porodici: Jedan mrtav pijan pretio ženi, drugi pretukao vanbračnu suprugu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je odredilo zadržavanje za dve osobe osumnjičene u dva odvojena slučaja nasilja u porodici.

Zadržavanje je danas određeno osumnjičenom Dž.Š. (1978.) zbog postojanja osnova sumnje da je prethodnog dana u porodičnoj kući, u alkoholisanom stanju izvršio krivično delo nasilje u porodici, tako što je nakon verbalne rasprave uputio pretnje da će napasti na život ili telo oštećene majke, u prisustvu drugih članova porodice.

Kako se navodi u saopštenju, nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora u trajanju od 30 dana, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke, što je rešenjem suda i određeno.

U daljem toku postupka, tužilaštvo će izvoditi dokazne radnje ispitivanjem svedoka i naložiti da se obave potrebna veštačenja.

Pored toga, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je zadržavanje osumnjičenom E.Đ. (2003.) zbog postojanja osnova sumnje da je u stanu u Beogradu, u opštini Zemun, izvršio krivično delo nasilje u porodici, takođe iz člana 194 stav 1 KZ, tako što je primenom nasilja ugrozio telesni integritet člana porodice vanbračne supruge, u više navrata zadao udarce oštećenoj, usled čega je zadobila povrede.

S tim u vezi, nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora u trajanju od 30 dana, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke, što je rešenjem suda i određeno.

U daljem toku postupka, tužilaštvo će izvoditi dokazne radnje ispitivanjem svedoka i naložiti da se obave potrebna veštačenja, dodaje se u saopštenju.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike