Oni su "prljave značke": Spisak policajaca koji se kriju iza službene legitimacije

13.08.2023

20:45

0

Autor: 24sedam

Nema zaštićenih!

Oni su "prljave značke": Spisak policajaca koji se kriju iza službene legitimacije
Copyright Profimedia Tanjug/BMI/Gerd Pachauer via AP Tanja Radovanović

Policija i tužilaštvo sve više hapse pripadnike MUP-a koji prljaju ugled i čast ostalih kolega. Ovo je spisak onih koji se kriju iza službene legitimacije MUP Srbije. Njihov osnovni posao je u kriminalnim vodama, dok im posao samo služi da prikriju ili pokriju nezakonite poslove.

Ivana Đ. (27), policajka iz PS Palilula, 8. avgusta je "pala" zbog trgovine narkoticima. Bila je neko vreme  "na merama" kolega, koje su prikupile dokaze protiv nje. Njen nevenčani suprug Marko M. je u bekstvu, a u policajkinom stanu u Grockoj pronađeni su droga i novac.

Dan pre hapšenja koleginice, uhapšen je i Bojan T., koji je 30. jula teško ranjen u restoranu "Užice" na Autokomandi. Na njega je, kako se sumnja, pucao S. B., s kojim je prethodno sedeo za stolom. Policajac je trenutno na slobodi.

Printscreen Drustvene mreže
Radnica BIA i njen muž iz MUP-a radili za "kavčane"

Na udaru policije i Tužilaštva za organizovani kriminal našao se nedavno i bračni par, radnica BIA Dušica J. i njen muž, radnik MUP-a Daniel J. Oni su "kavačkom klanu" i odbeglom crnogorskom policajcu Ljubu Miloviću prenosili poverljive informacije i novac zarađen od kokaina. 

Na optužnici protiv Darka Šarića, takođe zbog odavanja službenih tajni, našli su se i policajci Danilo Stojanović i Milutin Radovanović. Inspektor Božidar Stolić, koji je optužen da je ljudima iz kriminalnog miljea, uključujući i klan Veljka Belivuka, prodavao informacije, bio je osuđen, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo i on čeka novo suđenje.

ATAImages/ Antonio Ahel
Darko Šarić na spisku ima svoje policajce

Početkom avgusta, takođe u saradnji MUP-a i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, lisice su stavljene policijskom službeniku Nemanji J. zbog sumnje da je iz stanice Palilula izneo veću količinu oružja, municije i eksplozivnih materija i držao ih u stanu u Mirijevu, u nameri da ih preda Darku B., koji je takođe uhapšen u istoj akciji.

U oktobru prošle godine bila su uhapšena trojica policajaca iz odeljenja za drogu zbog sumnje da su počinila krivično delo iznude. Postupak protiv njih takođe je u toku u tužilaštvu.

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole i Uprave kriminalističke policije uhapsili su 30. septembra 2022. četvoro kolega zbog sumnje da su obezbeđivali i dostavljali podatke Goranu Kovačeviću Gorancu iz Novog Sada. Lisice su stavljene dvojici pripadnika novosadskog odreda Žandarmerije R. L. (43) i R. M. (47), Milošu K. (37) iz PU za grad Beograd, kao i policijskoj službenici Uprave za međunarodnu operativnu saradnju Slađani T. (45).

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike