Sanjao je velike snove i tu je prekinut: Profesorka o Andriji (14) ubijenom u "Ribnikaru"

28.07.2023

10:17

0

Autor: 24sedam

Andrija je u svakom slučaju bio vrlo poseban, imao je ogroman kapacitet i talenat, rekla je kroz suze profesorka Milošević Bugarinović o učeniku (14) "Vladislav Ribnikar" ubijenom u masakru

Sanjao je velike snove i tu je prekinut: Profesorka o Andriji (14) ubijenom u "Ribnikaru"
Copyright YouTube

Prvi put posle 3. maja i masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" profesorka klavira Ana Milošević Bugarinović govorila je o svom ubijenom učeniku Andrija Čikić (14). Po njoj, dečak je slovio za jednog od najtalentovanijih učenika te ugledne beogradske škole.

- Andrija je u svakom slučaju bio vrlo poseban, imao je ogroman kapacitet i talenat, uvek je sanjao velike snove. I, tu je prekinut. Takvo jedno posebno dete ne mogu da zaboravim. Bio je borac za sve, trudio se da da maksimum u svemu što je radio, nije posustajao - rekla je kroz suze profesorka Milošević Bugarinović..

Naglašava da je "važno da ga mi pamtimo, svi koji smo slušali njegovu muziku".

AP Photo/Darko Vojinovic
 

- Uvek je bio ozbiljan, sve je težio da uradi savršeno, da se prikaže kao najbolji, prikazivao je izuzetnu ozbiljnost u sviranju, imao je veliku harizmu u svom sviranju: Kako je sazrevao, njegovi zahtevi su postajali sve veći, tražio je sve bolje. Često smo se prepirali da li može da izvede ozbiljno delo i uspevao je da me ubedi. Uspevao je da svoju muziku približi ljudima. Radovao se svom i tuđem uspehu, sve ga je zanimalo, bio je vrlo kreativan, brzo je sazrevao, a imao je toliko emocije i ozbiljnosti - emotivno je pričala profesorka.

Kaže da je Andrija voleo da istražuje i da je često pisao kompozicije.

- U sebi je nosio plemenitost i harizmu, mnogi ga čuju i čuće ga i dalje - rekla je ona.

Njegovi roditelji, dva meseca nakon pogibije, objavili su samo jedan u nizu Andrijinih radova za koje je dobio nagradu, a ono što je dečak iz svoje glave preneo na papir, slama srca.

U jezivom zločinu 3. maja K. K. (13) je usmrtio deset osoba, od kojih devetoro učenika i školskog čuvara. Istraga je utvrdila da je dečak-ubica zločin do detalja planirao mesec dana, da je imao skice škole i spisak potencijalnih žrtava.

Trinaestogodišnji dečak-ubica nalazi se u izolaciji na klinici i do sada pokazivao ni trunku kajanja zbog svega što je učinio, a više puta je pitao kada će ga pustiti na slobodu.

Otac dečaka-ubice, poznati radiolog priveden je nakon masakra i njemu je na zahtev tužilaštva određen pritvor do 30 dana, koji je posle produžen.

Bonus video

MUP RS

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike