Dečak u Novom Sadu poginuo od posledica udara struje: "Lekari su pokušali reanimaciju, ali je mališan podlegao povredama i preminuo"

22.07.2023

10:01

0

Hitna pomoć je imala pune ruke posla

Dečak u Novom Sadu poginuo od posledica udara struje: "Lekari su pokušali reanimaciju, ali je mališan podlegao povredama i preminuo"
Ilustracija - Copyright RINA

Hitna pomoć u Novom Sadu tokom olujnog nevremena imala je 25 intervencija, a kada je reč o dečaku koji je stradao, portparol Hitne pomoći Zoran Krulj rekao je da je reč o udaru struje.

- Primili smo poziv u ulici Vuka Mandušića, reč je o udaru struje kod dečaka starog 11 godina. Ekipe su reagovale po prvom prioritetu, sprovedene su mere kardiopulmonalne reanimacije, ali dečak je podlegao povredama i preminuo - rekao je Krulj.

On je naveo da je, pored toga, Hitna pomoć još dva puta reagovala po prijavi povrede, a prvi poziv primila je u 20.23 časova na Beogradskom keju, gde je povređena žena kada je drvo palo na kiosk.

- Bili su prisutni vatrogasci i kola Hitne pomoći. Drvo je palo na kiosk u kojem se nalazila žena 1978. godište koja je zadobila povrede - rekao je Krulj.

Kako je naveo, nakon ukazane pomoći, povređena žena prevezena je na odeljenje hirurgije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine u svesnom stanju. Dodao je da je treća intervencija Hitne pomoći po prijavi povrede bila u Kovilju, kada je grom udario u kuću u kojoj se nalazio muškarac 1950. godište, koji je nakon zbrinjavanja i ukazane pomoći u svesnom stanju prevezen na odeljenje hirurgije Urgentnog centra KCV.

Krulj je rekao da je preostalih 22 puta Hitna pomoć intervenisala zbog uznemirenosti građana. On je dodao da je došlo i do saobraćajne nesreće na Trgu 27. marta, gde su se sudarila dva vozila.

- Pregledane su tri osobe, od toga jedno je povređeno lice 1990. godište, koje je zbrinuto na licu mesta i prevezeno na odeljenje hirurgije - naveo je Krulj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike