Stravična ispovest majke: Sina mi je udarao sekirom po glavi

20.07.2023

09:42

0

Autor: 24sedam

Na suđenju u Nišu majka je svedočila o napadu brata na brata

Stravična ispovest majke: Sina mi je udarao sekirom po glavi
niš sekira - Copyright Ulica Koste Abraševića u Nišu/Foto: 24sedam/M.Kostić

Predragu Laziću (29) iz sela Resnik kod Sokobanje sudi se u niškom Višem sudu pod optužbom da je 25. avgusta prošle godine, oko 2.30 časova u dvorištu porodičnog domaćinstva, pokušao da ubije brata od strica Jovana Lazića.

Predrag je u tužilaštvu, ali i u sudu, negirao krivicu i kazao da se sa Jovanom posvađao i da su u međusobnom guranju u hodniku pali preko klupe na kojoj je bila sekira. Tako je Jovan, prema njegovoj odbrani, zadobio povredu na leđima.

Jovanovi roditelji, a Predragovi strina i stric Zineta i Saša Lazić posvedočili su pred sudskim većem da su braća od stričeva odrasla zajedno i da do noći u kojoj se desio nemili događaj nisu imali ozbiljnije svađe i sukobe, osim dečačkih.

Zineta Lazić kazala je da su se braća vratila iz provoda u alkoholisanom stanju i da su odmah krenuli da se svađaju oko kuće i imanja.

- Sina mi je udarao sekirom po glavi. Nekako sam uspela da ga savladam i otmem sekiru. Sakrila sam je ispod kreveta. Sinovi su potom pozvali zajedničkog druga da dođe i odveze Jovana u Hitnu pomoć, a dok on nije došao svi u sobi sedeli i pričali. Predrag je sedeo i pričao sa mnom, nije bio svestan šta se dogodilo. Bilo je puno krvi u hodniku i u sobi, pa sam to odmah obrisala, nisam znala da ne treba, da će doći policija i da će raditi uviđaj - izjavila je Zineta.

Ona tvrdi da u hodniku njihove kuće nije bilo klupe, kao što je to u svojoj odbrani govorio Predrag.

Suđenje Predragu Laziću biće nastavljeno 15. septembra, saslušanjem preostalih članova porodice.

Bonus video

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike