Horor u Smederevskoj Palanci: Oca ubadao 40 puta, policajci ga jedva obuzdali pendrecima!

20.07.2023

08:00

0

Zlatan Bećić koga je sin izbo na smrt bio je profesor i odbornik u Skupštini opštine Smederevska Palanka

Horor u Smederevskoj Palanci: Oca ubadao 40 puta, policajci ga jedva obuzdali pendrecima!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Stravična porodična tragedija dogodila se na današnji dan pre sedam godina u Smederevskoj Palanci. Ignjat Bećić (22) sa čak 40 uboda nožem usmrtio je svog oca profesora Zlatana (51), inače odbornika Skupštine opštine u Smederevskoj Palanci, koga je besomučno ubadao i kad je stigla policija, pa su policajci pendrecima morali da ga odvoje od smrtno ranjenog oca. Užasan zločin dogodio se u dvorištu porodične kuće Bećića u ulici Nikole Tesle u Smederevskoj Palanci posle burne porodične svađe.

Prvi ubod Zlatan je tog 20. jula 2016. godine zadobio, posle svađe, u dnevnoj sobi. Pokušao je da pobegne, ali ga je sin sustigao u dvorištu i nastavio da ga ubada, dok ga nije savladao na ulici ispred kapije. Tu su ga u toku samog čina ubistva zatekli policajci koji su pendrecima morali da odvoje jedinca od smrtno ranjenog oca. Zlatan je preminuo u bolnici dvadesetak minuta kasnije.

Ignjat je nožem napao oca i ubo ga u blizini uva odakle je krv odmah počela da šiklja. Zlatan nije uspeo da se odbrani, jer je počeo da gubi mnogo krvi. Uzmicao je i samo govorio: "Nemoj sine, nemoj to raditi!". Krvavi pir se završio na ulici ispred kuće.

Zlatanova majka Ranka (72), prisustvovala je tragičnom događaju i pokušala da spreči unuka da joj ubije sina, a potom je smeštena u palanačku bolnicu.

- Ona je dovedena u bolnicu sva krvava, ali nije bila povređena. Zadržana je zbog uznemirenosti, dati su joj sedativi. Nije bila u stanju ni da ode na Zlatanovu sahranu, iako je sa drugim sinom to planirala - rekli su u opštoj bolnici "Stefan Visoki" u Smederevskoj Palanci.

Motiv i danas tajna

Motiv krvoprolića do danas nije zvanično utvrđen i bio je u domenu nagađanja čak i komšija i prijatelja ubijenog profesora engleskog jezika i odbornika palanačke skupštine.

Profimedia
Ilustracija

- Poslednjih dana su se svađali njih dvojica, čuo sam, ali nije to bilo ništa neuobičajeno. I ranije se dešavalo, ali bi posle zajedno išli u kafiće, gledali utakmice - ispričao je novinarima posle tragedije porodični prijatelj Bećića.

Zlatan je, kako kažu komšije, bio angažovan u Demokratskoj stranci Srbije, čiji je odbotrnik bio u Skupštini opštine. Njegova prva žena je bila Olivera od koje se razveo, ali je sa njom imao sina jedinca Ignjata.

Jedan Zlatanov poznanik ispričao je za medije da nije poznavao Ignjata, ali da je čuo da je mladić bio veoma razmažen.

- Pričali su mi da je zloupotrebljavao pažnju roditelja nakon što su se razveli. Pored toga, i Zlatan i Olivera su posle razvoda imali druge veze, a Ignjat je bio sin jedinac i svi su mu poklanjali pažnju - kazao je Zlatanov poznanik.

Nije mogao da govori

Sahrani Zlatana Bećića na palanačkom groblju, osim majke koja je bila u bolnici, nije prisustvovala ni Zlatanova prva žena, Ignjatova majka Olivera, koju je vest o tragediji zatekla na moru.

Tanjug/Siniša Kupinović
Ilustracija

Od Zlatana su se oprostili i kolege odbornici komemorativnom sednicom Skupštine opštine Smederevska Palanka, kojoj su prisustvovali njegovi prijatelji, stranački drugovi i saradnici.

Nakon hapšenja, desetak sati od ubistva, mladić je sa krivičnom prijavom predat tužilaštvu, gde mu je određen pritvor. Prebačen je odmah potom u Specijalnu zatvorsku bolnicu u zgradi Centralnog zatvora u Beogradu.

Saslušanje u Višem tužilaštvu u Smederevu nije ni obavljeno, jer je mladić bio u šoku i nije bio sposoban da govori, niti da kaže zašto je ubio oca sa čak 40 uboda nožem, koliko su izbrojali obducenti, mada se u prvom momentu sumnjalo da je smtonosnih uboda bilo i više.

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike