Ja sam Bog! Dve smrti, sa dva precizna metka, zavile u crno Kusadak (FOTO)

21.03.2024

08:00

0

Sin je bio u Holandiji, a u Srbiju se vratio 15 dana pre zločina

Ja sam Bog! Dve smrti, sa dva precizna metka, zavile u crno Kusadak (FOTO)
Ilustracija - Copyright Facebook

Ja sam Bog! Ja sam Isus Hrist!

Miloš Ignjatović (33) trčao je go po Bubnju, u ataru sela Kusadak kod Smederevske Palanke, i obilazio komšiluk dok je izgovorao ove rečenice. Tog 21. marta 2022. godine, prethodno je ubio oca Andreju (72) i majku Gordanu (62). Smrtonosne hice ispalio je iz očeve lovačke puške.

Danas, zbog lošeg psihičkog stanja, nalazi se na lečenju.

24sedam/Goran Sivački
Oca ubio kod traktora

 

Krvavi pohod sina počeo je oko 14.30 sati. Prvo je ubio oca, koji je bio pored traktora. Hicem u stomak. Onda je krenuo ka kući, gde je bila majka. Slabo pokretljivu majku, sa obolelim kolenima, zatekao je u kući i ispalio joj metak u glavu.

Vratio se iz Holandije

Godinu dana pre zločina Ignjatović je proveo u Holandiji, a kući se vratio 15 dana pre zločina. U Holandiji je radio u nekoj firmi, ali je izgubio posao. Kad se vratio u zemlju, očevom bratu od ujaka vratio je 400 evra, koje je pozajmio za put u inostranstvo.

Po ubistvu roditelja, Ignjatović je dotrčao kod očevog brata od strica. Sav izbezumljen rekao da je napravio glupost.

24sedam/Goran Sivački
Majku ubio u kući

- Ložio sam furunu, kada se pojavio go na dva metra od mene. Plakao je i vikao da je ubio roditelje. Bio je potpuno van sebe. Dotrčao je kod mene i rekao: Ubio sam Acu i Gocu! Mislio sam da se šali, ali kad sam ga pogledao i video da je uplakan, poverovao sam mu. Otrčao sam do njihove kuće i video Acu u lokvi krvi, a u kući i Gocu. Miloš mi je sve vreme unezvereno govorio: Ajde da pokušamo da ih oživimo. Zvao sam Hitnu pomoć i policiju i ubrzo su došli - ispričao je brat od strica ubijenog Milan Ignjatović.

Go šetao dvorištem

Pre nego što su došli policajci, Miloš je šetao po dvorištu skoro go. Na trenutke bi seo na stepenice ispred kuće u kojoj je ubio majku. Kukao je i plakao. Kad je stigla policija, nije se odupirao hapšenju. Rekli su mu da legne na pod. Odmah je kroz suze rekao: 

- Ja sam kriv.

Stavljene su mu "lisice" na ruke i odveden je, a tela su poslata na obdukciju.

- Svi smo šokirani. To je ranije bila jedna kuća. Potresen sam i ne mogu da verujem da se ovo dogodilo. Miloš ima brata lekara u Beogradu, to je Acin i Gocin drugi sin. Imali su sitna neslaganja, kao u svakoj porodici, ali ovo niko nije očekivao - kroz suze je za 24sedam ispričao Milan Ignjatović.

Goca i Aca su svaki dan dolazili u vikendicu u Bubanji iz Kusadka gde su imali dve lepe kuće u centru gde su živeli. U Bubaniji su držali guske, koze i dolazili svaki dan kako bi održavali domaćinstvo. Kobnog dana su stigli oko osam sati i pozdravili se sa rođacima. A nekoliko sati kasnije dogodio se strašan zločin. U momentu zločina, hteli su da vuku neka drva i upalili su traktor, a onda se dogodilo ubistvo.

Andrej je bio nastavnik muzičkog u školi i godinama je svirao po kafanama kao harmonikaš. Nekada je jednu i držao. Svi su ga poznavali i cenili, kao i majku. Komšije tvrde da su bili divni ljudi, vredni i radni.

Za Miloša Ignjatovića po selu se pričalo da je narkoman, ali i pored toga nije pravio probleme, pa su svi tvrdili da je reč o skladnoj porodici.

Komšije: Na kakvim je bio drogama

- Čuo sad da je bio i na lečenju. Ko zna na kakvim je drogama bio kad je ovako nešto uradio - rekao je komšija.

Stric osumnjičenog momka Rodoljub Ignjatović izjavio je da tog dana ništa nije ukazivalo da će ih ovako zlo zadesiti.

24sedam/Goran Sivački
Mesto ubistva u Bubanji

- Andreja je bio kod nas nekoliko sati pre toga. Tražio je mleko za jare. Nikakvih problema nisu imali. Miloš je bio sasvim normalan. A onda - pakao. Miloš me je pre ubistva pitao da li bi trebalo da mi pomogne oko orezivanja voća, a smo sat vremena kasnije stajao je go i rekao da je ubio roditelje - kazao je Ignjatović.

Bio mezimac

Ni danas mu, kaže, nije jasno zašto je Miloš počinio zločin.

- Andreja je bio lovac, ali skoro pet godina, možda i više, nije bio u lovu. Gordana je imala problema sa kolenima. Bila je slabo pokretna. Nisam ulazio u kuću da vidim, ali verujem da ju je ubio u krevetu - ispričao je posle zločina za medije Rodoljub Ignjatović, stric osumnjičenog mladića.

24sedam/Goran Sivački
Rodbina u neverici

 

On je objasnio da Miloš ima brata i sestru, ali da su oni stariji od njega.

- Miloš je iz tog razloga bio mezimac u kući. Imali su i sve su mu dali. Ko bi mogao da pomisli da će ovako nešto baš on da uradi - rekao je Ignjatović i dodao da su njegovi rođaci tog jutra doneli štene, koje je posle krvoprolića ostalo samo u dvorištu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike