"Ajde da ih oživimo": Miloš ubio roditelje, pa se skinuo go i ponavljao da je Bog. Policiji odmah rekao - "Ja sam kriv!"

21.03.2023

08:15

0

Godinu dana pre zločina Ignjatović je proveo u Holandiji, a u Srbiju je stigao samo 15 dana ranije

"Ajde da ih oživimo": Miloš ubio roditelje, pa se skinuo go i ponavljao da je Bog. Policiji odmah rekao - "Ja sam kriv!"
Oca ubio pored traktora, a majku u kući: Miloš Ignjatović - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Facebook

Miloš Ignjatović (33) ubio je, na današnji dan pre tačno godinu dana, hicima iz očeve lovačke puške, oca Andreju (72). kome je bio nadimak Aca i majku Gordanu (62) u njihovoj vikendici u mestu Bubanja u ataru sela Kusadak kod Smederevske Palanke. Posle zločina navodno se skinuo go i ponavljao da je Bog i Isus Hrist, pa je zbog psihičkog stanja u kome se nalazio odmh sproveden u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, gde se i danas nalazi.

Ignjatović je osumnjičen da je 21. marta prošle godine, oko 14.30, najpre ubio oca, koji je bio pored traktora, a potom i majku, u kući. Goca, kako su od milošte zvali njegovu majku, imala je problema sa kolenima i slabo se kretala. Andreju je pogodio u stomak, a Gordanu u glavu.

Godinu dana pre zločina Ignjatović je proveo u Holandiji, a u Srbiju je stigao samo 15 dana ranije. U Holandiji je radio u nekoj firmi, ali je izgubio posao. Kad se vratio u zemlju, očevom bratu od ujaka vratio je 400 evra, koje je ranije pozajmio za put.

Posle zločina, Miloš je dotrčao kod očevog brata od strica sav izbezumljen i rekao da je napravio glupost.

- Ložio sam furunu, kada se pojavio go na dva metra od mene. Plakao je i vikao da je ubio roditelje. Bio je potpuno van sebe. Dotrčao je kod mene i rekao: "Ubio sam Acu i Gocu." Mislio sam da se zafrkava, ali kad sam ga pogledao i video da je uplakan, poverovao sam mu. Otrčao sam do njihove kuće i video Acu u lokvi krvi, a u kući i Gocu. Miloš mi je sve vreme unezvereno govorio: "Ajde da pokušamo da ih oživimo." Zvao sam Hitnu pomoć i policiju i ubrzo su došli - ispričao je brat od strica ubijenog Milan Ignjatović.

Kukao i plakao

Pre nego što su došli policajci, Miloš je šetao po dvorištu skoro go. Na trenutke bi seo na stepenice ispred kuće u kojoj je ubio majku. Kukao je i plakao. Kad je stigla policija, on se nije odupirao hapšenju. Rekli su mu da legne na pod i bacio se na zemlju. Odmah je kroz suze rekao: "Ja sam kriv." Stavljene su mu "lisice" na ruke i odveden je, a tela su poslata na obdukciju.

- Svi smo šokirani. To je ranije bila jedna kuća. Potresen sam i ne mogu da verujem da se ovo dogodilo. Miloš ima brata lekara u Beogradu, to je Acin i Gocin drugi sin. Obavešten je i čekamo da dođe. Imali su sitna neslaganja, kao u svakoj porodici, ali ovo niko nije očekivao - kroz suze je za 24sedam ispričao Milan Ignjatović.

Goca i Aca su svaki dan dolazili u vikendicu u Bubanji iz Kusadka gde su imali dve lepe kuće u centru gde su živeli. U Bubaniji su držali guske, koze i dolazili svaki dan kako bi održavali domaćisntvo. Kobnog dana su stigli oko osam sati i ozdravili se sa rođacima. A nekoliko sati kasnije dogodio se strašan zločin. U momentu zločina, hteli su da vuku neka drva i upalili su traktor, a onda se dogodilo ubistvo.

Aca je bio nastavnik muzičkog u školi i godinama je svirao u kafanama kao harmonikaš. Nekada je jednu i držao. Svi su ga poznavali i cenili, kao i majku. Komšije tvrde da su bili divni ljudi, vredni i radni.

Za Miloša Ignjatovića po selu se pričalo da je narkoman, ali i pored toga nije pravio nikakve probleme, pa su svi tvrdili da je reč o skladnoj porodici.

"Sve su mu dali"

- Čuo sad da je bio i na lečenju. Ne znam da li je uspeo, ali sudeći po svemu ovome, izgleda da nije. Ko zna na kakvim je drogama bio kad je ovako nešto uradio - rekao je komšija.

Stric osumnjičenog momka Rodoljub Ignjatović, koga zovu Rajko, izjavio je novinarima da tog dana ništa nije ukazivalo da će ih ovako zlo zadesiti.

24sedam/Goran Sivački
Mesto ubistva u Bubanji

- Andreja je bio kod nas nekoliko sati pre toga. Tražio je mleko za jare. Nikakvih problema nisu imali. Miloš je bio sasvim normalan i onda pakao. Miloš me je pre ubistva pitao da li bi trebalo da mi pomogne oko orezivanja voća, a smo sat vremena kasnije stajao je go i rekao da je ubio roditelje - kazao je Ignjatović.

Prema njegovim rečima, ni danas mu nije jasno zašto je Miloš uradio ovako nešto.

- Andreja je bio lovac, ali skoro pet godina, možda i više, nije bio u lovu. Verujem da ih je Miloš tom puškom i ubio. Gordana je imala problema sa kolenima. Bila je slabo pokretna. Nisam ulazio u kuću da vidim, ali verujem da ju je ubio u krevetu - ispričao je posle zločina za medije Rodoljub Ignjatović, stric osumnjičenog mladića.

On je objasnio da Miloš ima brata i sestru, ali da su oni više godina stariji od njega.

- Miloš je iz tog razloga bio mezimac u kući. Imali su i sve su mu dali. Ko bi mogao da pomisli da će ovako nešto baš on da uradi - rekao je Ignjatović, i dodao da su njegovi rođaci tog jutra doneli štene, koje je posle krvoprolića ostalo samo u dvorištu.

Bonus video

MUP Srbije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike