Tinejdžer koji je poginuo na izlazu iz Smederevske Palanke bio perspektivni futsaler: Aleksandar igrao za dva kluba

09.04.2023

19:58

0

Aleksandar Savić bio je mladi futsaler klubova Partenon i Jasenica 2017, oba iz Smederevske Palanke

Tinejdžer koji je poginuo na izlazu iz Smederevske Palanke bio perspektivni futsaler: Aleksandar igrao za dva kluba
Nesreća na izlazu iz Smederevske Palanke u kojoj je poginuo Aleksandar Savić - Copyright printscreen/instagram/192_rs

Osamnaestogodišnji Aleksandar Savić, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, koja se danas oko 11.20 sati dogodila na izlazu iz Smederevske Palanke prema Velikoj Plani, kako 24sedam nezvanično saznaje, bio je mladi futsaler klubova Partenon i Jasenica 2017, oba iz Smederevske Palanke..On je, kako nezvanično saznajemo, krenuo iz kuće svog strica da pomegne dedi u selu.

Sa nepunih osamnaest godina, bio je izuzetno perspektivan i kvalitetan sportista, omiljen među saigračima i trenerima, koji su isticali njegovo ponašanje za primer, vaspitanje, dobrotu i drugarstvo. Tek je trebalo da pokaže sve svoje vrline i postane uspešan čovek i sportista, piše Sport 026.

Igrao je fudbal za Jasenicu 2017 u mlađim kategorijama, bio jedan od stožera ekipe u Podunavskoj okružnoj ligi omladinaca, a od decembra prošle godine je registrovan i za KMF Partenon, kao član tima u Futsal ligi Zapadne Srbije. I tu je ostavio dubok trag.

Velika tragedija je duboko potresla sportsku Smederevsku Palanku, a Aleksandar Savić ostaće upamćen kao mlad čovek, fudbaler i futsaler za primer i zauvek u sećanju njegovih drugova, saigrača, trenera i čitave gradske javnosti.

Prema nezvaničnim informacijama, Aleksandar je imao probnu vozačku dozvolu, a najverovatnije je izgubio kontrolu nad svojim "citroenom" i sudario se sa automobilom "fiat stilo" u kojem su bili otac i sin.

Aleksandar je, kako tvrde komšije, poginuo pod nerazjašnjenim okolnostima, jer je potpuno izgubio kontrolu nad vozilom, a nije udario ni u bankinu, niti je utvrđeno da mu je nešto na putu smetalo. Muškarac koji je išao u suprotnom smeru je kočio sigurno 100 metara, verovatno je mislio da će se Aleksandar vratiti u svoju traku. Nije i dogodio se direktni sudar i Aleksandar je preminuo na licu mesta.

Vozač "fiata" je, da podsetimo, teško povređen i zadobio je prelom noge, dok je njegov sin zadobio lakše telesne povrede i u šoku je zbog svega što se dogodilo. Obojica su odmah prevezena u bolnicu u Smederevskoj Palanci.

Policija utvrđuje tačne okolnosti događaja. Za sada je na osnovu tragova na putu ustanovljeno samo da je mladić prešao u suprotnu traku i tako naleteo na vozilo u kojem su bili otac i sin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike