"Srpski dvojac" uhapšen u Austriji: Policija otkrila heroin, kokain i nekoliko hiljada evra tokom pretresa stana

10.07.2023

23:30

0

Prilikom akcije hapšenja, policijski službenici su zaplenili 220 grama heroina, čija je ulična vrednost procenjena na 10.000 evra

"Srpski dvojac" uhapšen u Austriji: Policija otkrila heroin, kokain i nekoliko hiljada evra tokom pretresa stana
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policija u Austriji uspela je da uhapsi dvojicu Srba, starosti 29 i 32 godine, zbog sumnje da su kao članovi kriminalne organizacije u većim razmerama prodavali opojne droge, heroin i kokain, u regionu Vorarlberg. Hapšenje se dogodilo u okolini grada Bregenca.

Prilikom akcije hapšenja, policijski službenici su zaplenili 220 grama heroina, čija je ulična vrednost procenjena na 10.000 evra. Otkriveni heroin bio je već spreman za prodaju, pakovan u kesicama težine 5, 2,5 i 1 gram. Pored droge, pronađeno je i 1.500 evra za koje se sumnja da potiču od prodaje narkotika.

Prema informacijama lokalnih medija, jedan od osumnjičenih je prodavao heroin tokom perioda od dva meseca, pri čemu se procenjuje da je rukovao sa oko kilogramom ove opojne supstance, što bi na tržištu imalo vrednost od oko 50.000 evra.

U okviru iste policijske akcije, uhapšen je i 36-godišnji Austrijanac koji je osumnjičen da je pružao podršku dvojici srpskih dilerima. Osim što je izdao stan za njihovu upotrebu, sumnja se da je i sam bio uključen u trgovinu drogom, kao i da je pronalazio kupce za osumnjičene Srbe, sve kako bi finansirao sopstvenu zavisnost od narkotika.

Sva trojica osumnjičenih su prebačena u zatvor Feldkirh, dok policija nastavlja istragu o mogućim kupcima droge povezanim sa ovom kriminalnom grupom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike