Produžen pritvor mladiću koji je ranio dvojicu na Vračaru: Na saslušanju se branio ćutanjem

22.06.2023

13:38

0

Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

Produžen pritvor mladiću koji je ranio dvojicu na Vračaru: Na saslušanju se branio ćutanjem
Vračar posle pucnjave u kojoj su ranjeni Andrej P. i Damjan L. - Copyright printscreen/Instagram/192.rs

Viši sud u Beogradu danas je produžio za još 30 dana pritvor Nemanji Đ. (20), osumnjičenom da je 22. maja u Ulici Maksima Gorkog na Vračaru, hicima iz pištolja naneo teške telesne povrede A.P. i D.L.

Njemu je pritvor produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na oštećenog A.P, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, rekla je za Tanjug portparolka Višeg suda u Beogradu Milica Veličković. 

 

 

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje pravo da ne iznosi odbranu, saopšteno je ranije iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.            

Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nemanja Đ. je, kako se sumnja, 22. maja iz neposredne blizine ispalio najmanje četiri projektila u A.P. i zadao mu teške telesne povrede.

Jedan od projektila ispaljenih u pravcu A.P. pogodio je D.L, koji je takođe zadobio teške telesne povrede.

Nakon toga osumnjičeni se trčećim korakom udaljio sa lica mesta u pravcu Čuburske ulice, ali ga je policija ubrzo pronašla i uhapsila.

Bonus video:

 

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike