Sud mu odredio pritvor od 30 dana! Osumnjičen da je pretio svedoku ispred Palate pravde

18.06.2023

19:40

0

Osumnjičeni je na saslušanju u tužilaštvu negirao izvršenje krivičnog dela ''sprečavanje i ometanje dokazivanja'', nakon čega je tužilaštvo predložilo određivanje pritvora, navedeno je u saopštenju

Sud mu odredio pritvor od 30 dana! Osumnjičen da je pretio svedoku ispred Palate pravde
Ilustracija - Copyright Profimedia

Na predlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, sud je odredio do 30 dana pritvora B.P. osumnjičenom da je u Palati pravde pretio svedoku u jednom sudskom postupku, saopšteno je danas iz tog tužilaštva. 

Osumnjičeni je na saslušanju u tužilaštvu negirao izvršenje krivičnog dela ''sprečavanje i ometanje dokazivanja'', nakon čega je tužilaštvo predložilo određivanje pritvora, navedeno je u saopštenju. 
Pritvor je predložen zbog sumnje da će boravkom na slobodi uticati na svedoka ostećenog koji tek treba da bude ispitan, i zbog sumnje da bi mogao da izvrši novo krivično delo imajući u vidu, kako se navodi u saopštenju, ''raniju osuđivanost osumnjičenog''.

Osumnjičeni je 16. juna sa još dva za sada nepoznata počinioca ispred zgrade Palate pravde prišao oštećenom Đ.M. koji je išao ka ulazu zgrade i obratio mu se. 

Sva trojica su nakon toga ušla u zgradu prateci  Đ.M. do sudnice u kojoj je trebalo da da iskaz u postupku koji se vodi protiv U.P. gde su ga okružili i uputili mu pretnje usmerene na sadržinu njegovog iskaza u postupku. 

Svedok Đ.M. je o pretnjama odmah po ulasku u sudnicu obavestio postupajuću sudiju. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike