Ispovest supruge ranjenog Jovice u masakru u Mladenovcu: Ostavio je komšiji novčanik da imam čime da ga sahranim

18.06.2023

12:14

0

Muž je bio svestan, pozvao me je telefonom i rekao: "Neko nas je poubijao" - kaže ona

Ispovest supruge ranjenog Jovice u masakru u Mladenovcu: Ostavio je komšiji novčanik da imam čime da ga sahranim
Slađana Stevanović - Copyright Printscreen/TV Prva

"Muž je bio svestan, pozvao me je telefonom i rekao da ih je neko poubijao", ovim rečima se prisetila krvavog masakra u Mladenovcu Slađana, supruga Jovice Stevanovića, teško ranjenog u tom zločinu.

Četrdeset dana je prošlo otkada je Uroš Blažić u svom krvavom piru usmrtio osmoro mladih, a 13 ranio u selima u okolini Mladenovca. 

Porodice i prijatelji nastradalih progovorili su o dešavanjima te kobne noći između 4. i 5. maja

Foto MUP
 

Jovica Stevanović iz Dubone jedan je od onih, koji se našao na nišanu pomahnitalog Blažića, i koji je pukom srećom i veštinom lekara uspeo da preživi. On je završio sa nekoliko prostrelnih rana, a kako njegova supruga kaže, velika je verovatnoća da će do kraja života ostati invalid.

- Muž je bio svestan, pozvao me je telefonom i rekao: "Neko nas je poubijao". Pristigle su komšije i on je izvadio novčanik, dao komšiji i rekao: "Evo da žena ima čime da me sahrani" - priseća se supruga ranjenog Jovice kroz suze i dodaje:

- Žalost je za ove porodice. On je ranjen u pluća. Maramica mu je otišla, deo plućnog krila, razorena mu je kičmena moždina, pogođen je u nogu, svi donji vitalni organi su mu oduzeti. Lekari ga šalju na rehabilitaciju, ako može da prohoda, a ne, ostaće invalid u kolicima ili u krevetu, nažalost.

MUP
 

Podsetimo, u noći između 4. i 5. maja, 20-godišnji Uroš Blažić je hicima iz automatskog oružja, lišio života osam osoba u Duboni i Malom Orašju.

On je priznao izvršenje krivičnog dela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi.

Uroš Blažić se nalazi u pritvoru koji mu je određen 6. maja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: TV Prva

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike