Nemca namamili na ljubavni sastanak, pa ga ubili francuskim ključem: Dvojica Srba optužena u Triru

11.06.2023

18:12

0

Autor: Mi. S.

Dok je napadnuti muškarac krvario u kupatilu, dvojica napadača su pretresla njegov stan, ne bi li pronašli novac

Nemca namamili na ljubavni sastanak, pa ga ubili francuskim ključem: Dvojica Srba optužena u Triru
Ilustracija - Copyright Tanjug/Boris Roessler/dpa via AP

Dvojica državljana Srbije od 20 i 26 godina optužena su za ubistvo i pljačku u nemačkom gradu Triru. Oni se optužnicom terete da su napali i ubili državljanina Nemačke (56), u njegovoj kući u Hersdorfu u Ajfelu, u noći između 14. i 15. januara ove godine.

Istraga krivičnog odeljenja za istrage u Triru je, kako prenose nemački mediji, pokazala da je nastradali muškarac upoznao dvojicu muškaraca iz Remšajda preko portala za upoznavanje na internetu.

Prema pisanju medija, ubice, mladići poreklom iz Srbije, glumili su da su seksualno zainteresovani za njega, ali su zapravo imali nameru da zadobiju poverenje žrtve. Policija sumnja da je stvarni cilj dvojice uhapšenih bio da ih žrtva pusti u svoj stan, kako bi ga opljačkali.

Nemac je, prema navodima optužnice, pokupio dvojicu mladića svojim automobilom u Remšajdu u ranim večernjim satima 14. januara, a zatim se sa njima odvezao do svoje kuće u Hersdorfu. Sve se dogodilo u kasnim večernjim satima, kada su muškarcu napadači prišli s leđa i zadali mu snažne udarce po glavi francuskim ključem.

Dok je napadnuti muškarac krvario u kupatilu svoje kuće, dvojica napadača su pretresla njegov stan, ne bi li pronašli novac i dragocenosti. Posle pljačke pobegli su automobilom žrtve, koji je bio u dvorištu. Međutim, kako se auto zaglavio u blatnjavom delu dvorišta, uhvatili su taksi i sa njim se prevezli do Gerolštajna, prenose nemački mediji.

Odatle su se vratili u Severnu Rajnu-Vestfaliju javnim prevozom, dok su u međuvremenu pokušali da podignu novac sa kartice žrtve, ali bezuspešno.

Telo je pronađeno dan kasnije, nakon što se muškarac nije pojavio na poslu. Alarmirana policija došla je do njegove kuće i zatekla mrtvog muškarca u kupatilu. Obdukcija je pokazala da je preminuo od teške povrede mozga.

Ključni tragovi na osnovu kojih su uhapšeni osumnjičeni desetak dana posle zločina bili su mobilni telefon žrtve i kartica kojom su pokušali s bankomata da podignu gotovinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike