Produžen pritvor ocu dečaka koji je počinio masakr u školi na Vračaru

02.06.2023

10:21

0

Autor: Mi. S.

Vladimir K. osumnjičen je za teško delo protiv opšte sigurnosti

Produžen pritvor ocu dečaka koji je počinio masakr u školi na Vračaru
Osnovna škola "Vladislav Ribnikar" u kojoj se dogodio masakr - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je danas je produžio pritvor Vladimiru K. (48), ocu dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Rribnikar" u Beogradu ubio devet vršnjaka i radnika obezbeđenja. Pritvor mu po ovom rešenju, može trajati još najduže 30 dana.

"Pritvor je prema okrivljenom produžen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka", saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Vladimir K., da podsetimo, osumnjičen je za eško delo protiv opšte sigurnosti.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike