Ranio dvojicu mladića, pobegao u garažu, pa zaćutao u tužilaštvu: Osumnjičenom za pucnjavu na Vračaru određen pritvor

24.05.2023

16:06

0

Nemanja Đ. osumnjičen za ranjavanje Andreja P. i Makedonca Damjana L. branio se ćutanjem

Ranio dvojicu mladića, pobegao u garažu, pa zaćutao u tužilaštvu: Osumnjičenom za pucnjavu na Vračaru određen pritvor
Vračar posle pucnjave u kojoj su ranjeni Andrej P. i Damjan L. - Copyright printscreen/Instagram/192.rs

Nemanji Đ. (20), koji se sumnjiči da je 22. maja na Vračaru upucao A. P. (26) i državljanina Severne Makedonije D. L. (21), a potom pobegao u garažu u Čuburskoj ulici, određen je pritvor do 30 dana.

Pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i zbog toga što je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Printscreen/Twitter
Hitna pomoć odvizi ranjenog u pucnjavi

Podsetimo, N. Đ. je danas na saslušanju iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, odnosno da se brani ćutanjem.

Osumnjičeni je u Čuburskom parku čekao A. P. i kada ga je spazio prišao mu je sa pištoljem u ruci i u njega ispalio nekoliko hitaca. Jedan od ispaljenih hitaca pogodio je i D. L. iz Severne Makedonije.

Napadač je zatim pobegao, ali je ubrzo identifikovan i uhapšen tri sata nakon krvavog obračuna. On je, prema nezvaničnim informacijama, odveo policiju do podzemne garaže u kojoj je u ventilacionom otvoru sakrio pištolj i garderobu, kačket i naočare za sunce.

Kao što smo već pisali, N. Đ. je već bio optužen za pokušaj ubistva, i to nožem.

Motiv krvavog obračuna na Vračaru, kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, jeste sukob oko trgovine narkoticima. I osumnjičeni N. Đ., kao i A. P. od ranije su poznati policiji. Sumnja se da je meta napada bio A. P.  koji je pogođen u nogu i nije životno ugrožen. Veruje se da je u pozadini obračuna sukob dve rivalske grupe dilera droge.

printscreen/Instagram/192.rs
Mesto krvavog obračuna na Vračaru

N. Đ. već se sudi za pokušaj ubistva nožem, dok je A. P. bio privođen zbog različitih krivičnih dela, a na poternici je bio i u trenutku napada, i to zbog izdržavanja kazne zatvora.

Pucnjava se, podsetimo, dogodila u ponedeljak u Ulici Maksima Gorkog, ispred jednog lokala brze hrane. Napadač je najverovatije sačekao A. P. u Čuburskom parku, pa istrčao i pucao u njega, a potom pokušao da pobegne. Policija je odmah pokrenula akciju "Vihor" i uhapšen je za nepuna tri sata.

Kako je saopštio MUP, N. Đ.i se sumnjiči za pokušaj ubistva i nedozvoljeno nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Napad su snimile sigurnosne kamere, koje su postavljene na okolnim objektima.

Prema nezvaničnim infiormacijama, A. P., koji je ranjen u butinu,  pre šest godina preživeo je sličan napad. Na njega je tada pucano kada je izašao iz jednog balona za mali fudbal upravo na Vračaru. U dosijeu Andreja P., kako saznajemo, nalazi se 12 krivičnih prijava.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike