Masovni ubica iz Mladenovca prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu: Tim veštaka utvrdiće da li je u momentu pucnjave bio uračunljiv ili ne!

23.05.2023

13:55

0

Uroš Blažić osumnjičen da je ubio osam, a ranio 14 osoba u selima Malo Orašje i Dubona

Masovni ubica iz Mladenovca prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu: Tim veštaka utvrdiće da li je u momentu pucnjave bio uračunljiv ili ne!
Uroš Blažić - Copyright MUP

Uroš Blažić (21), osumnjičen za masakr kod Mladenovca, prebačen je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu gde će narednih dana biti podvrgnut psihijatrijskom veštačenju. On je, da podsetimo, osumnjičen da je 4. maja ove godine ubio osam i ranio 14 osoba u selima Malo Orašje i Dubona.

Posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu, gde je izneo odbranu, Urošu je dređen jednomesečni pritvor. Tokom veštačenja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u sastavu Centralnog zatvora u Beogradu utvrdiće se da li je u trenutku pucnjave bio uračunjiv ili ne.

Uroš je na saslušanju priznao zločin pod izgovorom "da su kovali zaveru protiv njega". On se u svom iskazu osvrnuo na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole. Kako je ispričao, deca su ga ismevala, jer je tamnije puti i nisu želeli da se druže sa njim.

- Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektovala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol - rekao je navodno Blažić tokom saslušanja.

Dodao je i da se družio sa poznatim ličnostima. Ispričao je kako je bio blizak sa pojedinim rijaliti učesnicima - Nikolom Đorđevićem, Filipom Carem, kao i sa starletom Deniz Dejm, a čak je to naveo kao razlog ljubomore za koju je tvrdio da drugi osećaju prema njemu.

Masakr u Mladenovcu, da podsetimo, dogodio se 4. maja. Blažić je otišao u selo Malo Orašje, gde je ubio petoro osoba, a zatim se odvezao do sela Dubona, gde je ubio još troje. Na putu između ova dva sela ranio je i muškarce, koji su popravljali ogradu, a koji su mu se našli na putu.

Krenuo je zatim ka selu Šepšin, nekoliko kilometara severozapadno od Dubone, gde mu se izgubio svaki trag. Posle celonoćne opsežne policijske potrage uhapšen je sutradan oko 8 časova ujutru u selu Vinjište kod Kragujevca, navodno u kući svog ujaka.  Do tamo je stigao taksijem, a kako se sumnja. on je oteo vozača i uz pretnje ga primorao da ga vozi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike