Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv majke dečaka koji je počinio masakr na Vračaru: Proverava se da li ga je zapustila i zlostavljala!

22.05.2023

10:53

0

Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice maloletnog Koste K. i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu

Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv majke dečaka koji je počinio masakr na Vračaru: Proverava se da li ga je zapustila i zlostavljala!
OŠ "Vladislav Ribnikar" i počinilac zločina K. K. - Copyright ATAImages/ Miloš Tešić

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti oformilo predmet i pokrenulo predistražni postupak na osnovu kog bi trebalo da se utvrdi da li je majka maloletnog Koste K. počinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K., da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ "Vladimir Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice maloletnog Koste K. i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama.

Nastava u školi "Vladislav Ribnikar"

Nastava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" jutros je ponovo nastavljena, posle tragične pucnjave 3. maja, a današnji dan će se razlikovati po tome što će učenici odeljenja VII/2 popodne doći na nastavu. Nastava se odvija od osam za prepodnevnu i od 13 časova za popodnevnu smenu.

Snežana Vuković iz Ministarstva prosvete rekla je za RTS da će đaci u OŠ "Vladislav Ribnikar" imati više časova nego u protekle dve nedelje, kada su imali dva-tri časa dnevno.

Napomenula je da je Ministarstvo prosvete naknadno čulo za terapeutske metode doktorke koju je Ministarstvo zdravlja, kao jednog od stručnjaka, angažovalo posle tragedije u školi da radi sa decom, kao i da metode ove doktorke nisu kod nas priznate i verifikovane.

Podsetimo, K. K. (13) ubio je 3. maja devetoro đaka OŠ "Vladislav Ribnika"r na Vračaru u Beogradu i čuvara.

Kako je saopšteno, K. K. je detaljno planirao ubistvo.

Prema rečima načelnika PU za grad Beograd Veselina Milića, K. K. (13) mesec dana je planirao ubistva, a u njegovoj sobi na stolu policija je pronašla spisak đaka i skicu škole koja podseća na crtež iz video-igrica.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike