Suprugu ubio sa čak 52 uboda nožem: Zločin u stanu njihove ćerke, devojka zatekla stravičan prizor!

16.05.2023

08:10

0

Miroljub Petrović, nekadašnji komercijalni direktor "Simpa" iz Vranja pravosnažno souđen na 30 godina zatvora

Suprugu ubio sa čak 52 uboda nožem: Zločin u stanu njihove ćerke, devojka zatekla stravičan prizor!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Miroljub Petrović, nekadašnji komercijalni direktor "Simpa" iz Vranja, u noći između 15. i 16. maja, pre tačno sedam godina, ubio je svoju suprugu Snežanu Radivojević Petrović sa čak 52 uboda nožem. Zločin se dogodio u stanu u kome je živela njihova ćerka u Ustaničkoj ulici broj 118 u Beogradu.

Apelacioni sud smanjio je nedavno kaznu Miroljubu Petroviću, koji je zbog ubistva supruge prvostepenom presudom bio osuđen na 35 godina zatvora. Pravosnažnom presudom, on će iza rešetaka provesti ukupno 30 godina.

Petrović je oglašen krivim zato što je u noći između 15. i 16. maja 2016. godine, u stanu u Beogradu, na svirep način ubio suprugu u stanju smanjenje uračunljivosti. On je Snežanu u kuhinji, u prostoru između kuhinjskih elemenata i trpezarijskog stola, nožem, najpre ubo devet puta u stomak. Tom prilikom, naneo joj je i dve odrambene rane na desnoj nadlaktici, kao i još dve teške rane zbog kojih je žena trpela sve veći bol.

Sud je utvrdio da to kod Petrovića nije probudilo saosećajnost i sažaljenje, već je nakon što je ona pala na pod nastavio da je bode. Naneo joj je još osam ubodnih rana na vratu, 18 na grudnom košu i deset na trbuhu. Na kraju joj je zadao još tri uboda nožem u stomak. Obdukcijom je utvrđeno da je žena ubijena sa čak 52 uboda i da je od povreda preminula pet do deset minuta kasnije. Samim tim, toliko je trpela užasne bolove.

Ubica je zatim istim nožem sebi naneo lakše telesne povrede u vidu četiri površinska uboda na stomaku i vratu. Popio je, potom, neutvrđeni broj tableta antiepileptika i antidepresiva koji su prouzrokovali pomućenje svesti, pa je prevezen na Vojnomedicinsku akademiju.

Olakšavajuće okolnosti

Apelacioni sud u Beogradu je nakon žalbene sednice usvojio žalbe okrivljenog i njegovih branioca i preinačio prvostepenu presudu u pogledu odluke o kazni, smanjivši je sa 35 na 30 godina.

Profimedia
Ilustracija

Taj sud smatra da u prvostepenom postupku nije dat adekvatan značaj olakšavajućoj okolnosti, pre svega ranijoj neosuđivanosti okrivljenog, dok s druge strane nije cenio njegove godine života, kao i činjenicu da je njegova uračunljivost u vreme izvršenja krivičnog dela bila smanjena.

„Zbog toga je Apelacioni sud, u odsustvu otežavajućih okolnosti na strani okrivljenog, prvostepenu presudu preinačio i okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od 30 godina, nalazeći da je srazmerna težini izvršenog krivičnog dela, stepenu krivice okrivljenog, jačini ugrožavanja, odnosno povrede zaštićenog dobra, ličnosti okrivljenog i da će se istom u konkretnom slučaju postići svrha izricanja krivičnih sankcija i opšta svrha kažnjavanja”, navodi se u obrazloženju presude Apelacionog suda.

Ćerka zatekla jeziv prizor

Ovaj zločin dogodio se u stanu njihove ćerke u Ustaničkoj ulici. Devojka je nakratko izašla iz stana, a kada se vratila, vrata su bila zaključana. Kad nije mogla da otvori vrata pozvala je policiju, a onda zatekla jeziv priizor. Mediji su preneli i da su supružnici kod ćerke prenoćili nakon što su doputovali iz Vranja, kako bi Petrović išao na kontrolu kod psihijatra.

Profimedia
Ilustracija

Ubijena žena bila je upravnica galerije Narodnog muzeja u Vranju, dok je njen suprug bio komercijalni direktor „Simpa’’. Za  Petrovića tvrde da je Imao problema na poslu i da je bio u dubokoj depresiji zbog svega toga. Nekada po sedam dana nije spavao i trebalo je da se leči u Beogradu, a sutradan mu je bio zakazan prvi odlazak.

Veče pre tragedije oni su došli u Beograd u stan u kome je stanovala njihova ćerka Una od kada je počela da studira u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike