Aleksandar, Mario i Đorđe ubili supruge, pa presudili sebi: Tri porodične tragedije za samo nekoliko dana!

16.02.2023

19:45

1

Serija porodičnog nasilja kulminirala sinoć na Voždovcu, a prethodno 10. februara u Grockoj i na Dan zaljubljenih u Nemačkoj

Aleksandar, Mario i Đorđe ubili supruge, pa presudili sebi: Tri porodične tragedije za samo nekoliko dana!
Porodične tragedije na Voždovcu, u Grockoj i u Nemačkoj - Copyright Facebook/Instagram/L.Đ.T.

Tri porodične tragedije dogodile su se u poslednjih nekoliko dana, od kojih dve u Beogradu, a jedna u Nemačkoj, ali je akter Srbin. Serija porodičnog nasilja od početka februara kulminirala je sinoć na beogradskom Voždovcu, a prethodno 10. februara u Grockoj. Tragedija u nemačkom gradu Kelnu dogodila se na Dan zaljubljenih 14. februara.

U stanu u Bulevaru oslobođenja broj 174 u beogradskom naselju Voždovac policija je sinoć, pola sata iza ponoći u krvi zatekla supružnike, od kojih je Aleksandar D. (58) još davao znake života, dok je Dragana P. (54) već bila mrtva. Lekari Htine pomoći pokušali su reanimaciju ali bezuspšeno.

 

 

Aleksandar D., prema prvim rezultatima istrage, hicima iz pištolja ubio je svoju partnerku Draganu P., a potom presudio i sebi.

24sedam/L.Đ.T.
Zgrada u kojoj je Aleksandar ubio Draganu, pa presudio sebi

Prema nezvaničnim informacijama, Aleksandar D. sin je nekadašnjeg upravnika jednog kazneno-popravnog zavoda u Srbiji. Komšije su novinarima ispričale da je imao problema sa narkoticima, a majka mu jje navodno renovirala stan na Voždovcu u kojem je živeo sa nevenčanom partnerkom.

Policija je na mesto zločina došla posle prijave komšija da su se u stanu čuli pucnji. Pre nego što je Aleksandar povukao oroz, izbila je svađa između nevenčanih supružnika.

Htela da se razvede

Srpski državljanin Mario Ignjatović (43), rodom iz Majdanpeka, ubio je u nemačkom gradu Kelnu, na Dan zaljubljenih, svoju suprugu Karolinu Ignjatović (42), koja je takođe iz Srbije, a zatim je presudio sebi.

Policija je, prema pisanju nemačkih medija, u utorak pronašla tela supriužnika u stambenoj zgradi u kojoj su živeli u okrugu Lindental.

Prvi rezultati istrage nemačke policije pokazali su da je muž ubio ženu i sebe, jer je ona navodno htela da se razvede. Komšije i prijatelji sumnjaju da je motiv za ubistvo bila upravo ljubomora i ne prihvatanje Karolinine odluke da se razvede.

Facebook/Karolina Ignjatovic (Ignjatovic)
Mario i Karolina Ignjatović

"Svete, ne brini, monstruma više nema... Ovaj više neće oteti nečiji dah... Ali isto tako nema razloga da se lice tog monstruma krije iza inicijala", ovim rečima oglasila se na društvenim mrežama sestra ubijene Karoline Ignjatović, koju je suprug krvnički ubio u Nemačkoj, u Kelnu.

Sa ubistvom ne mogu da se pomire ni Karolinini prijatelji, koji su u porukama otkrili da je bila veliki borac, požrtvovana sestra, majka, unuka.

"Tuga, bol i neverica. Jedan divan, mlađi život ugasio se na tako svirep nacin. Zašto si Gospode to dozvolio", navodi se u jednoj poruci.

Njeni prijatelji objavili su i sledeću poruku: "Sada kada je trebala da živi i uživa u lepšem životu njen osmeh se zauvek ugasio. Putuj sa anđelima, anđele naš lepi, neka ti duša premila nađe mir u Rajskom naselju".

Supruga, sa kojim je već neko vreme bila rastavljena, porodica i prijatelji okarakterisali su kao monstruma i kukavicu.

Ubio je kad je došla po stvari

Porodična tragedija dogodila se 10. februara u Grockoj. Policajac Đorđe P. (28) hicima iz pištolja ubio je svoju suprugu Nevenu P. (20) u izjnajmljenom stanu u Grockoj, a potom je presudio sebi. Nevena se, dve nedelje ranije, vratila u roditeljski dom, a kobnog dana otišla po je drugi deo svojih stvari i da se lepo pozdravi sa njim. Usledio je, međutim, zločin.

Foto:Printskrin/Instagram
Nevena i Đorđe P.

- Đorđe i Nevena su se venčali početkom prošle godine i nikada, makar koliko smo mi znali, nije bilo nekih većih svađa. I on i ona su iz Grocke, obe njihove porodice su divne, a sada su obe zavijene u crno. Tuga šta se dogodilo, dvoje tako mladih ljudi, da tako skonča, žalosno - ispričala je sinoć novinarima komšinica koja radi u obližnjem frizerskom salonu.

Nevenina majka, u međuvremenu, kako je ispričala novinarima, kontaktirala je porodicu policajca Đorđa.

- Kontaktirala sam ja njih da im javim šta je skot uradio. Nisu se udostojili da izjave saučešće - rekla je neutešna majka.

Foto:Printskrin/Instagram
Đorđe P.

Više od 200 rođaka, prijatelja i meštana ispratilo je četiri dana kasnije na večni počinak na groblju u Grockoj Nevenu P. Njena majka, iako skrhana od bola, smogla je snage da se pred stotinama ljudi oprosti od svoje ćerke.

- Kada si se ti rodila u meni se rodila lavica. Znam da znaš da sam ti bila jedina i prava podrška pored tate. Ovaj tragičan događaj se nikad ne bi odigrao da si samo par reči htela da kažeš. Mama je bila spremna na sve. Znam da si mu verovala, a ja sam tebi. Poslao te je tamo gde sada ideš, anđele mamin. Moliću se svaku noć da mi budeš spokojna, a kad budeš tužna, ti mi dođi u san. Neka ti je laka crna zemlja i neka te anđeli čuvaju. Voli te cela tvoja ožalošćena porodica i prijatelji, a mama, tata i seke najviše. Počivaj u miru anđele - rekla je u potresnom govoru majka nastradale mlade žene.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike