Kod pripadnika balkanskog kartela pronađeno 2,7 miliona evra! Novac bio sakriven u bunkeru u tri plastična bureta!

12.05.2023

11:00

0

U međunarodnoj akciji u kojoj je učestvovala i srpska policija uhapšeno je 13 pripadnika klana

Kod pripadnika balkanskog kartela pronađeno 2,7 miliona evra! Novac bio sakriven u bunkeru u tri plastična bureta!
Hapšenje balkanskog kartela - Copyright Printscreen/MUp

Pretresom kuća i stanova osumnjičenih pripadnika "balkanskog kartela", koji su uhapšeni u okviru međunarodne akcije "Easy" na više lokacija u Srbiji, pronađena je velika količina naoružanja, kao i 2,7 miliona evra, saznaje Tanjug. 


Prema saznanjima Tanjuga, 2,7 miliona evra nađeno je na jednoj lokaciji u bunkeru u tri plastična bureta, a sumnja se da je reč o novcu zarađenom od prodaje droge. 

Uz to, pronađeni su i dve snajperske puške, tri automatske puške, jedan automatski pištolj, četiri pištolja i jedna bomba.

 

 

Pretresom su otkriveni i četiri prigušivača, 24 detonatorske kapisle, pet uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komada municije različitog kalibra, perike i silikonske maske.


U međunarodnoj akciji u kojoj je učestvovala i srpska policija uhapšeno je 13 pripadnika pomenutog klana.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić rekao je u četvrtak da su pripadnici MUP-a, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminala, uz koordinaciju Evropola i Evrodžasta, uhapsili 13 osoba, pripadnika organizovane kriminalne grupe sastavljene od više nezavisnih ćelija, koje su funkcionisale kao "balkanski kartel". 

On je dodao da se najmanje sedam tona kokaina, zaplenjenog tokom 2020. godine, dovodi u vezu sa juče uhapšenim vođama i prethodno uhapšenim članovima pomenutog kartela i istakao da su kriminalne vođe kartela, odnosno njegovih nezavisnih ćelija, uhapšene u Srbiji, ujedno i najveći trgovci kokainom sa Balkana.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike