Ukinut pritvor optuženima za pucanje na advokata: Suđenje za obračun u Resavskoj ulici nastavlja se 29. juna

09.05.2023

22:57

2

Nikola Ivović i Nikola Tutuš, optuženi za pucnjavu na advokata Marka Vujoševića u kojoj je ranjen njegov telohranitelj

Ukinut pritvor optuženima za pucanje na advokata: Suđenje za obračun u Resavskoj ulici nastavlja se 29. juna
Uviđaj posle pucnjave u Resavskoj ulici - Copyright Printscreen/RTS

Viši sud u Beogradu danas je ukinuo kućni pritvor Nikoli Ivoviću i Nikoli Tutušu, optuženima da su učestvovali u pucnjavi na advokata Marka Vujoševića u kojoj je ranjen njegov telohranitelj Stefan Šapurić 21.januara 2021. godine u Resavskoj ulici.

Optuženi su bili u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom, a danas im je ta mera zamenjena merom zabrane napuštanja boravišta. Oni su dužni i da se svakog prvog i trećeg ponedeljka u mesecu javljaju u nadležnu policijsku stanicu.

Na suđenju su prethodno ispitana dva veštaka balistike, koji su istakli da se čaure sa lica mesta pucnjave ne poklapaju sa mecima iz pištolja, koji je pronađen kod Ivovića. Treći veštak je kazao da je na automobilu kojim su, kako tvrdi tužilaštvo, optuženi došli i otišli sa mesta pucnjave, pronađen samo otisak prsta Tutuša na vratima vozila.

Četvrti danas ispitan veštak, koji je veštačio telefone oduzete od optuženih, utvrdio je da je od 3. januara do 17. februara 2021. godine između Tutuša i Ivovića zabeleženo ukupno 45 međusobnih poziva.

Od poslednjih 11 poziva koji su veštačeni, samo pri četiri poziva je uspostavljena veza, odnosno sedam nije ostvareno između Tutuša i Ivovića. Poslednji poziv između dvoje optuženih je zabeležen 17. januara, dok se pucnjava dogodila četiri dana nakon toga.

Sledeće suđenje zakazano je za 29. jun za kada je pozvan da svedoči predstavnik Biološkog fakulteta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike