Svedočio napadnuti advokat: Suđenje za pucnjavu u Resavskoj ulici

03.11.2022

17:33

0

Advokat Marko Vujošević rekao da je ovaj događaj "građanski sahranio" i da je morao da se preseli u drugu državu

Svedočio napadnuti advokat: Suđenje za pucnjavu u Resavskoj ulici
Copyright Printscreen/RTS

U Višem sudu u Beogradu danas je svedočio advokat Marko Vujošević, na suđenju optuženima da su učestvovali u pucnjavi u kojoj je ranjen njegov telohranitelj Stefan Šapurić, 21.januara prošle godine u Resavskoj ulici.

Za ovaj događaj optuženi su Nikola Ivović i Nikola Tutuš, a Vujošević je saslušan u statusu oštećenog.

On je rekao da od optuženih samo poznaje Ivovića, jer mu je bio obezbeđenje dve godine, te je objasnio da ga je ovaj događaj "građanski sahranio" i da je morao da se preseli u drugu državu. Istakao je da su ga mediji, nakon tog događaja, označili kao "okorelog kriminalca koji pere pare", dodajući da će "neko morati da mu nadoknadi gubitak klijenata posle pucnjave".

Nakon što je Ivović radio za njega dve godine, prema Vujoševićevim saznanjima, on je prešao da radi za firmu koja je obezbeđivala Lazara Hopla, koji je bio blizak sa Vujoševićem do marta 2020. godine. Vujošević je rekao da je bio šokiran kada je video da je Ivović uhapšen zbog pucnjave, jer je, kako je tvrdio, bio dobar prema njemu i čak mu je jednom prilikom pozajmio novac.

Na kraju svog svedočenja rekao da ističe imovinsko-pravni zahtev i da se pridružuje krivičnom gonjenju.

Svedok Mladen M, koji je vlasnik firme u kojoj je radio Ivovivć i bio njegovo lično obezbeđenje, rekao je da je Ivović tog dana kada je uhapšen krenuo sa njim na sastanak, ali da mu je on tada rekao da ode do kuće da se presvuče i da uzme telefon koji je zaboravio.

Kako je svedok naveo, Ivović je tada otišao do kuće i poneo svoje službeno oružje, koje je prilikom hapšenja pronađeno u njegovom garderoberu.Svedok je potvrdio da se dešavalo i sa drugim zaposlenima da odu do kuće ili da nešto obave dok je kod njih službeno oružje, te da to nije neuobičajno.

Odgovarajući na pitanja sudije, Mladen M. je rekao da Ivović nije štitio Hopla, već samo njega, ali se dešavalo da svedok i Hopl budu na istom sastanku, jer je on tehnički direktor firme u vlasništvu Mladena M.

Advokati odbrane su na kraju suđenja predložili ukidanje pritvora osumnjičenima, što je sud odbio i zakazao sledeće ročište za 17. novembar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike