Zoran Marjanović pisao sudu: Traži da mu se omogući korišćenje telefonske govornice u pritvoru

09.05.2023

21:18

0

Zoran prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo supruge pevačice Jelene, a uskoro sednica Apelacije

Zoran Marjanović pisao sudu: Traži da mu se omogući korišćenje telefonske govornice u pritvoru
Zoran Marjanović pored spomenika ubijene supruge Jelene - Copyright M.M./ATAImages

Zoran Marjanović, koji je osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo svoje supruge pevačice Jelene Marjanović, uputio je pisanu molbu Višem sudu u Beogradu. Marjanović, koji je osuđen nepravosnažno i o čijoj će kazni 12. juna odlučivati Apelacioni sud u Beogradu, u dopisu sudu traži da mu se omogući da koristi telefonsku govornicu u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu.

Molbu za telefoniranje Marjanović je, kako saznajemo, podneo i u avgustu prošle godine, ali je sud tada odbio da mu omogući da koristi telefonsku govornicu. Krajem prošlog meseca, ponovo je podneo istu molbu, ali o njoj još nije odlučeno.

U pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu Marjanović se nalazi od 22. jula prošle godine kada mu je i izrečena presuda za ubistvo supruge. Za to vreme, kao i svi drugi pritvorenici, on ima pravo na posete najbližih članova prodice.

Za posete najbližih srodnika, uključujući i ćerku Janu, ima pravo dva puta mesečno, a sud za to daje dozvolu. Po zakonu, ima mogućnost i da koristi takozvanu ljubavnu sobu, ali i da mesečno primi dva paketa čija težina ne prelazi 10 kilograma. Telefoniranje, na koje inače imaju pravo osuđenici, pritvorenicima je nedavno dato, ali isključivo uz dozvolu suda.

Sednica Apelacionog suda po žalbama Marjanovićevih branilaca na presudu kojom je oglašen krivim za ubistvo supruge. zakazana je za 12., 13., 14., 15., 16., 19. i 20. jun ove godine sa početkom u 10 sati. Presuda kojom je Marjanović prvostepeno osuđen napisana je i obrazložena na 698 strana.

Sudija Jelena Škulić, obrazlažući presudu, navela je da ubistvo "Jelene Marjanović nije savršen zločin" i saopštila da je sudsko veće jednoglasno odlučilo da Marjanovića osudi na 40 godina zatvora.

U presudi se navodi da je Zoran svoju suprugu Jelenu ubio na svirep i podmukao način, kao i da je imao dovoljno vremena da se reši tragova zločina. Kao jedan od ključnih dokaza, navode se njegove oprane patike, ali i crna jakna, koja nikada nije pronađena. Navodi se  i da se na slikama koje su mediji snimili u noći potrage za Jelenom vidi Zoran u blatnjavim patikama, koje su, kada ih je sutradan policija oduzela, bile čiste.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike