Policija otkrila šta je dečak ubica radio noć uoči zločina: Sutradan otišao na čas istorije i ponovio scene iz blokbastera i "Pročišćenja"!

09.05.2023

20:45

0

Autor: Lj.K.

K. K. navodno ne pije sedative jer je potpuno smiren

Policija otkrila šta je dečak ubica radio noć uoči zločina: Sutradan otišao na čas istorije i ponovio scene iz blokbastera i "Pročišćenja"!
Maloletni K. K. počinio masakrs u školi na Vračaru - Copyright Pixabay/24sedam

Nakon nezapamćenog masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u kom je pre šest dana učenik ove škole K. K. (13) ubio osmoro učenika i čuvara škole, a još nekoliko osoba teško ranio, istragom je utvrđeno da je dečak ubica danima detaljno planirao zločin, a noć uoči krvoprolića gledao je blokbaster o masakru u školi.

K. K., koji još nema 14 godina i prema zakonima Srbije ne može da odgovara za svoja dela, nalazi se na posmatranju u Klinici za mentalno zdravlje dece i omladine "Dr Subotić", gde tim stručnjaka pokušava da odgonetne šta je prethodilo njegovom krvavom piru, te da li su porodica i najbliže okruženje mogli primetiti kakav se pakleni plan kuvao u njegovoj glavi.

Posle zločina policija je pretresla stan u kome je živeo sa porodicom i na vidnom mestu u njegovoj sobi pronašla niz dokaza koji ukazuju na to da se danima pripremao za masovno ubistvo.

O tome svedoči i njegovom rukom iscrtan plan za kretanje kroz školu na dan zločina, kao i spisak njegovih vršnjaka koje je planirao da ubije. Ustanovljeno je i da je noć uoči masakra K. K. gledao film o masakru u jednoj školi!

Priznao da je gledao kriminalističke filmove, serije, ali i dokumentarce o masovnim ubistvima, uključujući i one u školama.

Navodno je naročito bio opsednut dokumentarcem "Američka tragedija" u kom se prikazuje kako majke žrtava pate, ali i kako majka ubice pati zbog onoga što je njeno dete počinilo.

Takođe, stalno je gledao američku seriju "Zločinački umovi", u kojoj tim agenata radi na otkrivanju ubice, ali se više fokusirajući na ponašanje počinioca nego na sam zločin.

Na društvene mreže okačio je svoju sliku u ljubičastoj boji, sa krstovima preko očiju i zašivenim ustima. Ta fotografija napravljena je po motivima horor filma "Pročišćenje", u kome u jednom gradu u Americi svi građani izađu na ulice i imaju rok od 12 sati da ubijaju koga god žele, koliko god ljudi žele i da ne da odgovaraju za to delo.

Printscree/Drustvene mreže
Likovi iz filma "Pročišćenje"

Sa klinike na mentalno zdravlje gde se K. K. trenutno nalazi stižu nezvanične informacije da ovaj maloletnik ne pije sedative jer je potpuno smiren, kao i da nijednom nije pitao za svoje roditelje, niti je tražio da ih vidi.

Navodno, jedino što ga zanima jeste to kada će izaći napolje.

Tokom svog bezumnog čina on je dobio napad gušenja i tada je prekinuo sa pucnjavom. Potom je pozvao policiju i rekao šta je uradio. Kad je stigla prva patrola u školu, K. K. je odložio pištolj u ranac i digao ruke uvis.

On je prvo ubio čuvara škole Dragana Vlahovića i dežurne učenice, a zatim je svoj pohod nastavio kroz hol škole, do kabineta za istoriju. Tamo je ubio petoro vršnjaka, ranio nastavnicu istorije i još šest đaka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike