Beli anđeo na poslednjem spratu škole: Kao da čuva povređene i moli se za one koji se bore za život! (FOTO/VIDEO)

03.05.2023

23:14

0

Autor: Mi. S.

Građani dolaze, pale sveće, ostavljaju cveće i plišane igračke

Beli anđeo na poslednjem spratu škole: Kao da čuva povređene i moli se za one koji se bore za život! (FOTO/VIDEO)
Beli anđeo na poslednjem spratu škole - Copyright 24sedam/R.M.

Ikona Belog anđela na drugom, i poslednjem spratu Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", na jedinom mestu gde sija svetlo, posle današnjeg mračnog ubilačkog pira, kao da gleda okupljene koji su došli da odaju počast nastradalima. Kao i da čuva povređene, i štiti i moli se za one koji se bore za život. Simbol je utehe i nade i sinonim za spasenje i čuda. Ispod nje, na ulici, u toku je najtužniji skup.

Uplakani učenici, roditelji i nastavnici u suzama, ispred škole odaju počast deci i radniku obezbeđenja koje je jutros hicima iz pištolja ubio dečak K. K. Građani dolaze, pale sveće, ostavljaju cveće i plišane igračke.

Tužni skupovi su na više mesta ispred škole. Bol, tuga i neverica zbog stravičnog zločina.

I večeras u ovoj noći koji mnogi neče prespavati, kao jedina nada, jedina uteha, iznad njih, na drugom spratu škole je milosrdni Beli anđeo.

U Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru odgirala se drama u kojoj je  K. K. (13), učenik sedmog razreda pucao iz pištolja i tom prilikom, ubio devet osoba - sedam devojčica, dečaka i radnika obezbeđenja. Teško je ranjeno još šest učenika i nastavnica istorije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike