Konačna presuda za ubicu Srpkinje iz Kanade: Ljiljana nestala pre povratka kući, otkriveno da je brutalno ubijena zbog para!

25.04.2023

14:19

0

Ubistvo je počinio na podmukao način, tako što je iskoristio poverenje Ljiljane Simić sa kojom je bio u emotivnoj vezi - naveo je sudija

Konačna presuda za ubicu Srpkinje iz Kanade: Ljiljana nestala pre povratka kući, otkriveno da je brutalno ubijena zbog para!
Ubijena Ljiljana Simić - Copyright Printscreen/Facebook/Ljiljana Simić Pixabay

Zoran Marić iz Kotora juče je osuđen pred crnogorskim sudom na 40 godina robije za teško ubistvo Ljiljane Simić, dok je Radomir Delić oslobođen optužbi za učešće u ubistvu.

 

- Sud je na nedvosmislen način utvrdio da je Marić kriv za krivično delo za koje je optužen - rekao je sudija Radovanović.

On je dodao da se odluka temelji na delu iskaza odbrane Delića, iskazima svedoka i DNK veštačenjima i video-nadzoru koji je sprovedn kao dokaz.

Sudija je istakao da je motiv za ovaj zločin kod Marića bilo koristoljublje.

- Ubistvo je počinio na podmukao način, tako što je iskoristio poverenje Ljiljane Simić sa kojom je bio u emotivnoj vezi - naveo je sudija.

Stav suda je i da za Marića nije bilo olakšavajućih okolnosti, već otežavajućih, što se ogleda u tome što je i ranije osuđivan za umišljajna dela.

Kada je u pitanju oslobađajuća odluka za Delića, sud smatra da ne postoje dokazi da je kriv.

- Nema dokaza koji bi nedvosmisleno ukazali da je izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret i na način kojim je to navedeno optužnicom - smatra sud.

Pixabay Printscreen/Facebook/Ljiljana Simić Pixabay
 

Takođe, kako je naveo sudija Radovanović, sud smatra da je sporan motiv u odnosu na Delića i da ga nema.

- Nijedan dokaz ne ukazuje da je Delić imao dogovor sa Marićem, niti da je mogao da nasluti šta će kobnog dana da uradi Marić - naveo je Radovanović.

Podsetimo, Ljiljana Simić nestala je 6. septembra 2020. kada je iz Kotora, gde je živela poslednjih šest meseci, krenula u Kanadu, gde je provodila ostatak godine.

Njen nestanak prijavila je njena prijateljica koja je trebalo da je vozi na aerodrom u Dubrovnik.

Pre dogovorenog polaska prijateljica ju je pozvala, ali joj je telefon bio isključen, zbog čega je žena, nakon više pokušaja da je dobije, obavestila policiju. Organizovana je potraga u koju se uključila i porodica ubijene žene. Utvrđeno je da se nesrećna žena nije ukrcala na let za Kanadu za koji je ranije kupila kartu.

Optužnicom se navodi da su Marić i Delić 3. septembra 2020. godine, nakon 14.00, u selu Mokrine kod Herceg Novog, iz koristoljublja ubili Ljiljanu Simić. VDT navodi da su oni zajedno došli do stambene zgrade u naselju Dobrota u Kotoru, u kojoj je stanovala oštećena.

- Okrivljeni Marić je, pod izgovorom da će da je povede u Herceg Novi i da joj pokaže prirodu i zalazak sunca, namamio oštećenu da sa njim i okrivljenim Delićem uđe i sedne na mesto suvozača vozila "nissan rogue" - navode u optužnici.

Optuženi Marić je osuđivan nekoliko puta u Osnovnom sudu u Herceg Novom, Okružnom sudu u Beogradu i Vranju, te Višem sudu u Podgorici, za iznudu u pokušaju, krađu, tešku krađu…

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike