Ubice dolijale u Republici Srpskoj: Kanađanku srpskog porekla tukli, zadavili, pa zapalili

21.09.2020

08:38 >> 13:56

0

Ugljenisano telo Ljiljane Simić (54) pronađeno je u šipražju nedaleko od Herceg Novog u Crnoj Gori, a za njenu smrt sumnjiče se Radomir Delić, državljani

Ubice dolijale u Republici Srpskoj: Kanađanku srpskog porekla tukli, zadavili, pa zapalili
Copyright Ljiljana Simić Printscreen/Facebook

Zoran Marić (47), osumnjičeni za ubistvo Ljiljane Simić (54), kanadske državljanke poreklom iz Kragujevca,uhapšen je danas u Foči, saopšteno je iz policije. Ranije su lisice na ruke stavljene i Radomiru Deliću (36), osumnjičenom za saučesništvo u ovom zločinu.

Ljiljana Simić misteriozno je nestala 6. septembra, na dan kada je trebalo da se vrati u Kanadu. Međutim, u petak 18. septembra, meštani zaseoka Lazarevići kod Mokrine pronašli su njeno telo u šumi.

– Pretpostavlja se da je Ljiljana najpre brutalno prebijena, a zatim zadavljena i spaljena. Glava i ruke bile su joj prekrivene opekotinama, a sve to ukazuje da se monstrum žestoko iživljavao nad njom – tvrdi izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je novac motiv ubistva Ljiljane Simić.

– Mnogi podaci ukazuju na to da je pokojnica poznavala obojicu muškaraca i da je bila u komunikaciji sa njima. Na osnovu SIM kartice utvrđeno je da je Ljiljana komunicirala sa Matićem, a čak lista poziva pokazuje da ga je zvala čim je sletela na aerodrom u Podgorici. Navodno je Matić čak vozio njen džip „nisan“ i na jednoj benzinskoj pumpi je čak pokušao njenom karticom da plati gorivo. Pored njega je bila i ženska osoba, ali nije još poznato da li je to bila Ljiljana. Takođe, tragovi ukazuju da je Matić ulazio u njen stan. Pretpostavlja se da je posle zločina pobegao u grad Foča u Republici Srpskoj – tvrdi naš sagovornik i dodaje da je sve otkriveno kada je Ljiljanin bivši muž kontaktirao nadležne u Srbiji, Crnoj Gori i Kanadi:

– Utvrđeno je da je sa njene kartice podignuto 15. 000 evra i da je prodat njen džip.  Ljiljana  je uplatila avionsku kartu za 6. septembar, kako bi preko Dubrovnika i Minhena odletela za Toronto. Navodno su je 5. septrembra videle komšije kako odlazi sa koferima, a zatim joj se gubi svaki trag. Sutradan nije poletela za Dubrovnik – kaže izvor.
Prema rečima Ljiljaninog bivšeg muža, ona je često i po pola godine provedila u Crnoj Gori, a da je ovog puta došla kako bi prodala stan za 210. 000 evra i uzela manji od 100. 000.
– Ne znam da li je to uradila, ali je javila da dolazi u Kanadu. Razvedeni smo, imamo dvoje dece i unuče, ali smo u dobrim odnosima. Pričala mi je da ima nekog iz Podgorice i da je on navodno policajac, ali se ispostavilo da je taksista. Čuo sam i da je pozajmila od nekog 50. 000 evra kako bi uzela novi stan, ali pitanje je šta se tu zapravo događalo – ispričao je njen bivši suprug za medije. Utvrđuju se okolnosti ubistva.

Ko je Ljiljana Simić?

Ljiljana je rodom iz Kragujevca, ali već decenijama živi i radi u Kanadi. Prema rečima njenih poznanika, pola godine je provodila u Crnoj Gori u svom stanu, a zatim bi odlazila u Kanadu. Navodno je prodaju tog stana ugovorila čak i sa agentom za nekretnine. Nije poznato čime se bavila i u kom odnosu je bila sa Zoranom Matićem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike