Oglasio se otac malog Stefana (9) nakon što je vozaču koji ga je usmrtio smanjena kazna: "Sud te ubija po drugi put"

25.04.2023

12:47

1

Autor: M. Brkić

Apelacioni sud je naveo da je "prvostepeni sud dao prenaglašen značaj otežavajućim okolnostima koje svakako stoje na strani okrivljenog, a nešto manji značaj olakšavajućim okolnostima"

Oglasio se otac malog Stefana (9) nakon što je vozaču koji ga je usmrtio smanjena kazna: "Sud te ubija po drugi put"
Stefan Balić - Copyright Printscreen/Facebook

- Moj mili dečače, sud te ubija po drugi put.. - napisao je na svom Fejsbuku otac Stefana Balića (9), nakon vesti da je Apelacioni sud u Beogradu vozaču koji je dečaka usmrtio smanjena kazna sa deset na osam godina zatvora.

Mihailo Balić je na svom Fejsbuku podelio vest jednog medija o preinačenoj kazni za Lazara Galića uz potresne reči i emotikone plača.

Printscreen Facebook/N.C.P.
 

Podsetimo, Apelacioni sud je preinačio kaznu postupajući po žalbi advokata okrivljenog Galića.

Apelacioni sud je naveo da je "prvostepeni sud dao prenaglašen značaj otežavajućim okolnostima koje svakako stoje na strani okrivljenog, a nešto manji značaj olakšavajućim okolnostima". 

Otežavajuće okolnosti su činjenica da je Galić do sada deset puta osuđivan, između ostalog dva puta za krivično delo iz oblasti javnog saobraćaja koja je izvršio pod dejstvom alkohola povređujući pešake na pešačkom prelazu u Ulici Marijane Gregoran, kao i u ovom slučaju.

Takođe je i šest puta kažnjavan za prekršaje iz oblasti javnog saobraćaja.

24sedam/ Goran Sivački
 

Kao olakšavajuća okolnost se navodi da je porodičan čovek.

Podsetimo, Galić je u septembru prošle godine pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu proglašen krivim jer se tog 18. jula 2021. godine na obeleženom pešačkom prelazu nije pridržavao saobraćajnih propisa i tako ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život i telo ljudi.

- On je upravljajući putničkim vozilom brzinom od oko 53 kilometara na čas, prilazeći pešačkom prelazu, a brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio tako da u svakoj situaciji koju vidi ili ima razloga da predvidi može bezbedno da propusti pešaka - M. B., dete S. B. i dete L. B. koji su već stupili i nalazili se na sredini pešačkog prelaza na kolovozu ulice Marijane Gregoran u njegovoj kolovoznoj traci - navodi se u prvostepenoj presudi.

Stefan je, podsetimo, u trenutku saobraćajne nesreće bio u društvu mlađeg brata Luke i oca Mihaila, inače, lekara Hitne pomoći. Dečak je tom prilikom zadobio teške povrede i preminuo tri dana kasnije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike