Pančevac pokušao da u kesama prokrijumčari čak 220 akvarijumskih ribica

22.09.2020

13:18 >> 13:26

0

Na graničnom prelazu Horgoš vozač kombija (42) je tvrdio da nema ništa za prijavljivanje, međutim, carinici su u prtljažniku ugledali nesvakidašnji prizo

Pančevac pokušao da u kesama prokrijumčari čak 220 akvarijumskih ribica
Copyright Riba Corydoras Venezuela Black Uprava carina

Na graničnom prelazu Horgoš carinici su danas, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja čak 220 akvarijumskih ribica, saopštili su iz Uprave carina.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za kontrolu pristigao putnički kombi „ford tranzit“ pančevačkih tablica, kojim je iz Bratislave ka Beogradu putovalo devet putnika.
Na pitanje carinika da li imaju nešto za prijavljivanje, vozač (42) je odgovorio odrično, rekavši da ni on ni putnici sem ličnog prtljaga nemaju ništa drugo.

Međutim, pregledom prtljažnog dela, ispod kofera i torbi putnika, carinik je pronašao termo-kutiju u kojoj se nalazilo nekoliko kesa sa ukupno 220 akvarijumskih ribica.

Posle izvršene provere utvrđeno je da krijumčarene akvarijumske ribice Corydoras Venezuela Black, Corydoras Venezuela Juli i Coridoras Aneus Gold ne pripadaju zaštićenim vrstama.

Do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv vozača, zaplenjene akvarijumske ribice biće zbrinute u zoološkom vrtu „Palić“.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike