Krvavi Uskrs: Tri ubistva u istom danu, jedan zagrlio ženu i razneo se bombom, drugi zverski silovao taštu posle nedeljnog ručka!

16.04.2023

08:00

0

Na Vaskrs se dogodile saobraćajne nesreća u kojima su nestajale porodice, jezivo silovanje ubistva i samoubistvo bombom

Krvavi Uskrs: Tri ubistva u istom danu, jedan zagrlio ženu i razneo se bombom, drugi zverski silovao taštu posle nedeljnog ručka!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Vaskrs važi za najveći hrišćanski praznik, a proslavlja se uz farbaa jaja, bogatu trpezu i najbliže članove porodice među kojima vlada mir i blagostanje. Uprkos tome, na ovaj veliki verski praznik odigrali su se stravični zločini i tragedije. Bilo je saobraćajnih nesreća u kojima su nestajale cele porodice, dogodilo se jezivo silovanje tašte posle nedeljnog ručka, monstruozna ubistva, samoubistvo bombom. Čak trojica muškaraca likvidirana su na Uskrs u istom danu 2020. godine u tri različita grada u Srbiji.

Taj krvavi Vaskrs pre tri godine ostaće zabeležen kao najcrnji. Prvo je ubijen bivši robijaš Dragan Radonjić (40) iz Lazarevca, potom Petar Matić (57) iz okoline Malog Zvornika, a zatim Sava Petrov (28) iz Čente. Dvojica su iskasapljena nožem, a treći je tučen do smrti tupim predmetom.

Radonjić i Marić iskasapljeni su nožem, dok je Petrov prebijen. Ubica Petrova pokušao je da sakrije zločin tako što je mrtvog mladića bacio u bunar. Osumnjičeni za ova tri zločina, ubrzo su uhapšeni, a čovek za koga se sumnja da je ubio Radonjića "pao" je mesec dana kasnije.

Beživotno Radonjićevo telo u lokvi krvi u kući u Lazarevcu pronašao je njegov kum koji je došao da ga poseti. Radonjić se nekoliko dana nije javljao na telefon, a pošto živi sam, kum je odlučio da ga obiđe. Tada je u prizemlju kuće zatekao jeziv prizor. Kum mu je imao veliki broj ubodnih rana po celom telu, a obdukijom je utvrđeno da je ubijen nekoliko dana ranije.

Žrtva je od ranije bila poznata policiji i bio je višestruki povratnik. Nekoliko dana pre ubistva, on je dao oglas u kom je naveo da prodaje kuću od 250 kvadrata za koju je tražio 25.000 evra.

Nožem izbo teču

U vreme dok je policija radila uviđaj u Lazarevcu, u Malom Zvorniku je uhapšen Goran M. zbog sumnje da je ubio svog teču Petra Matića u porodičnoj kući. Mladić je došao u selo da proslavi Uskrs sa porodicom, ali se navodno, posvađao sa tečom, uzeo nož i izbo ga, a njih dvojica od ranije nisu mala nesuglasice.

Pixabay / Ilustracija
Ilustracija

Istog dana dogodio se i treći zločin te večeri, kad je Joca Marić (41) ubio svog druga Savu Petrova (28) u Čenti kod Zrenjanina. Prijatelji su se posvađali, a zatim i potukli. Deblji kraj izvukao je Sava, koga je prijatelj posle batina bacio u bunar u jednom dvorištu na putu između Zrenjanina i Beograda. Marić je u julu 2021. godine pred Višem sudu u Novom Sadu osuđen na 13 godina zatvora, a izrečena mu je i mera obaveznog lečenja od alkoholizma.

Marko R. (36) iz Novih Banovaca presudio je sebi prošle godine na prvi dan Vaskrsa. On je zagrlio ženu, potom uzeo bombu, izašao u dvorište i aktivirao je. Tragedija se dogodila oko 21 čas, a prijavila je njegova nevenčana supruga. Žena je ispričala da su se ona i Marko nešto sporečkali, ali da ništa nije ukazivalo da će uraditi tako nešto. U jednom trenuku je zagrlio i navodno rekao da je poslednji put grli. Izašao je iz kuće, a ubrzo potom odjeknula je eksplozija.

Profimedia
Ilustracija

Saobraćajna nesreća koja se dogodila samo nekoliko dana pre Uskrsa 2019. godine potresla je region, a na auto-putu Beograd-Zagreb poginulo je četvoro Srba, dok je peti putnik pukom srećom preživeo auto smrti. Žikica Janković, njegova supruga Aleksandra, kao i Vladica Rašić i njegov maloletni sin Nikola iz Kruševca, poginuli su kada je "škoda oktavia" u kojoj su se nalazili sletela s auto-puta i zakucala se u zaštitnu ogradu u blizini Vinkovaca u Hrvatskoj.

Zet se iživljavao

Noć uoči Uskrsa 2019. godine u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Nove Pazove poginula je Aleksandra Kolarov, snajka poznatog srpskog fudbalera Aleksandra Kolarova i Nikola Dević, dok je tada dvoje teže povređeno. Naime, oni su te te večeri vraćali sa svadbe, a Nikola je bio za volanom "pasata" kada su iz nepoznatog razloga sleteli s puta i zakucali se u drvo. Dević je inače radio u firmi Aleksandrinog muža i kolegijalno su išli na svadbu.

Vladan P. iz Barajeva, posle uskršnjeg ručka 2015. godine silovao je svoju taštu. Za ovaj sramni čin on je 2018. godine osuđen na šest i po godina zatvora. Nesrećna žena je tada došla kod ćerke i zeta na praznični ručak, a posle toga htela da poseti sestru. Zet se ponudio da je traktorom preveze do susednog sela. Iznenada je skrenuo sa glavnog na zemljani put i u jednom šumarku zaustavio traktor i rekao tašti da mora da izvrši malu nuždu.

Samo je obišao traktor i sa druge strane zaskočio ženu. Izvukao je iz kabine i počeo da je bije, a zatim je i silovao. Tada joj je polomio i rebra, a posle iživljavanja odvezao je taštu kod njene sestre i zapretio joj da nikom ne kaže šta se dogodilo.

Žena je odmah ispričala sve i slučaj prijavila policiji i tada je na lekarskom pregledu ustanovljeno da je imala stravične povrede i da je silovana. Zet je u besu gurao zvono za šurenje svinja u genitalije tašte da bi se iživljavao nad njom. Osumnjičeni je uhapšen, a nekoliko godina pre ovoga, navodno njegova majka je prijavila da je silovao, ali je ona kasnije odustala od optužbi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike