Šta je učenika iz Kačareva nateralo da iz učionice skoči u smrt: Trpeo veliki pritisak, pred tragediju bio kod direktorke (FOTO/VIDEO)

29.03.2023

20:46

13

Samoubistvo S. F. (14) dogodilo se danas oko 12.20 sati, na samom kraju petog časa, tokom koga su đaci imali nemački jezik

Šta je učenika iz Kačareva nateralo da iz učionice skoči u smrt: Trpeo veliki pritisak, pred tragediju bio kod direktorke (FOTO/VIDEO)
Škola u kojoj se dogodila tragedija i učenik S. F. - Copyright Printscreen Instagram 24sedam/Ljiljana Keković

Tragedija koja se dogodila u Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" u Kačarevu otvorila je gomilu pitanja. Jasno je da se dečak odlučio na skok u smrt posle razgovora sa direktorkom škole, ali šta ga je nateralo na to? Zbog čega je tamo bio još se ne zna, ali kakav god razlog bio, sve je moglo da se okonča i na drugačiji način. Da li je učenik osmog razreda S. F. (14) bio izložen toliko velikom pritisku da je samo želeo da pobegne iz škole, pa makar i u smrt?

Samoubistvo se dogodilo danas oko 12.20 sati, na samom kraju petog školskog časa, tokom koga su đaci imali nemački jezik. S. F. je kasnio na čas, jer je prethodno bio sa svojom majkom na razgovoru sa direktorkom škole. 

 

 

- Kada je ušao u učiniocu, čas nemačkog je još bio u toku. Seo je na svoje mesto i nastavnica nemačkog je porazgovarala sa njim. Ona se okrenula, a on je u tom trenutku udario glavom u klupu. Svi smo ga pogledali. Tada je zazvonilo i on je ustao i zaleteo se prema prozoru koji je bio otvoren i skočio kroz njega. Svi smo bili u šoku. I nastavnica nemačkog koja je odmah istrčala iz učinioce - priča za 24sedam, jedna od drugarica iz razreda S. F.

Prema  njenim i rečima drugih učenika, S. F. je sa drugog sprata učionice pao na vrat, a da je skočio na noge možda bi i preživeo.

- Bio sam u učionici u prizemlju. Video sam kad je pao. otvorio sam prozor i čuo sam kako me tiho doziva. Iskočio sam kroz prozor u prizemlju, kako bih mu pomogao. Dok me je dozivao, oslonio se na ruke u pokušaju da se podigne. Prišao sam i osetio slab puls.  A onda je potpuno klonuo. Tada je stigla ekipa Hitne pomoći i video sam da su mu davali adrenalin. Nije pomagalo i konstatovana je njegova smrt - vrlo pribrano priča prijatelj dečaka.

Bio protivnik droge

Prema rečima školskih drugara S. F., on nije imao pronleme ni sa jednim od učenika, a zašto je bio kod direktorke niko tačno nije znao da kaže. Pronelo se da je popio nekakvu tabletu tokom dana, ali to je mogla da bude i neka njegova redovna terapija, ili ga je zabolelo nešto. Znaju da je, tokom prošle godine, imao epileptični napad, pa je tabletu možda popio i zbog toga.

Instagram printscreen
Učenik S. F., koji je presudio sebi skokom kroz prozor učionice

- Pronele su se priče da je navodno uzimao narkotike. Znam sigurno da nije. Za drogu je i sam stalno govorio da je to nešto što ne želi da vidi, a kamoli da okusi - priča pod utiskom tragedije njegova drugarica iz razreda, koja još ne moće da se smiri posle onoga što se dogodilo.

Mnogi od učenika nisu skrivali suze. Teško je to što se dogodilo i za odrasle, a pogotovo za decu. Neki su kad je S. F. skočio kroz prozor vrištali. Svi su ga videli kako leži na travnjaku. Mnogima će ta slika ostati urezana zauvek.

Direktorka ćuti

Majka S. F. samo što je izašla iz školske zgrade kad se dogodilo samoubistvo njenog sina. Čitava porodica je u šoku, a S. F. ima i brata. Trauma koju su doživeli učenici osnovne škole, pred kojima se sve dogodilo, predmet je neke druge priče.

Direktorka škole Slobodanka Đukić nije želela da daje izjave za medije ovim povodom. Školska zgrada je inače, pod video-nadzorom.

Nije poznato kako je protekao njen razgovor sa S. F. i dečakovom majkom i o tome da je dete bilo pod velikim pritiskom zaključuje se iz onoga što je ubrzo potom uradio. Sve je, kakav god da je probllem u pitanju, moglo da se reši i završi na drugačiji način.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike