Sve jeziviji detalji pronalaska devojčice na Zvezdari: Bila zaključana u kupatilu, otac ostavljao kvaku od ulaznih vrata u sandučetu!

28.03.2023 | 13:47

Autor: M. B.

Ivana L. je svog nevenčanog supruga prijavila policiji na Paliluli

Copyright Facebook/Facebook/Urosh

Uroš Pašajlić (38) za kojim je raspisana potraga zbog sumnje da je godinama držao neuhranjenu i zanemarenu ćerku (8) zatočenu u stanu na Zvezdari, ostavljao je kvaku od ulaznih vrata u svom sandučetu koje je bilo polomljeno.

Facebook/Facebook/Urosh
Uroš Pašajlić i Ivana L.

Mediji prenose različite informacije o tome zašto je Pašajlić ostavljao kvaku u sandučetu. Prema jednim informacijama, bravu je navodno slomio kako bi neko dolazio i ostavljao hranu devojčici, a prema drugim, kako ona ne bi mogla da pobegne.

Policija je u petak, nakon što je Ivana L., nevenčana supruga Uroša Pašajlića prijavila za nasilje kao da drži godinama ćerku zaključanu u stanu na Zvezdari, u stan provalila tako što je lisicama kroz prostor za kvaku pomerila jezičak i otvorila vrata.

Devojčica je bila zaključana u kupatilu posebnim ključem. Stan iz kog su je spasili je pun smeća i iz njega dopire neprijatan miris.

Komšije tvrde da su sinoć oko ponoći Pašajlića videle u ulazu zgrade koja se nalazi prekoputa one u kojoj je držao zatočenu ćerku.

Podsetimo, komšija Pašajlića je za naš portal izjavio da je čuo zapomaganje deteta iz prozora od kupatila, kao i da je tri puta za tri godine prijavljivao Uroša policiji. Naveo je da je policija dolazila po njegovom pozivu, ali da im Uroš ne bi otvarao vrata. POGLEDAJ GALERIJU

Devojčicu su pregledali lekari u bolnici, a brigu o njoj je preuzelo Prihvatilište za decu.

Zaštitnik građana pokrenuo postupak

Zaštitnik građana, na osnovu objava u medijima da je u beogradskom naselju Mirijevo otac godinama držao svoje dete u izolaciji u stanu u lošim higijenskim uslovima, i da je porodica na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad, danas je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada šest nadležnih organa i od Prvog osnovnog suda u Beogradu zatražio informacije i sudske odluke.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam