"Imali su razmirice, ali nisam videla da je tuče": Sestričina hirurga sa VMA saslušana u istrazi za nasilje u porodici

27.03.2023

21:53

1

Nikola Ostojić osumnjičen da je brutalbno pretukao i zlostavljao suprugu Ivanu

"Imali su razmirice, ali nisam videla da je tuče": Sestričina hirurga sa VMA saslušana u istrazi za nasilje u porodici
Nikola i Ivana Ostojić - Copyright Printscreen/Instagram/drnikolaostojic

Istraga za nasilje u pororodici, koja se vodi protiv Nikole Ostojića (48), poznatog hirurga sa VMA, nastavljena je danas u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a saslušana je njegova sestričina. Ostojić je osumnjičen da je brutalno pretukao suprugu Ivanu O. (42).

Sestričina Ostojića, kako saznajemo, rekla je da je u vreme novogodišnjih i božićnih praznika doputovala u Beograd iz inostranstva i da je boravila kod ujaka u kući, u Zemunu. Ispričala je da se seća da je, početkom januara, njen ujak imao određenih zdravstvenih problema, kao i onih koji su posledica uzimanja nekih lekova.

Rekla je i da se seća da su doktor i njegova supruga imali određenih razmirica u braku i da su razgovarali kako dalje da nastave svoje živote i brak. Naglasila je da za vreme provedeno u porodici Ostojić, nikad nije videla bilo kakvo nasilje, vređanje, kao ni da je njen ujak ikada tukao ženu.

Osumnjičeni doktor, koji je svojevremeno odbio da iznese odbranu u Tužilaštvu ali se u međuvremenu predomislio, uskoro bi trebalo da bude saslušan u istrazi. Nikola Ostojić se od početka istrage i hapšenja, u februaru,nalazi u pritvoru.

Beogradska policija je 2. februara u Zemunu uhapsila je Nikolu Ostojića, poznatog plastičnog hirurga sa VMA. Njegovoj supruzi lekari su konstatovali teške telesne povrede u vidu preloma rebara, nadlaktice, hematoma na glavi i modrica po telu. Ona je, nakon pregleda u bolnici u Zemunu, puštena na kućno lečenje.

Printscreen/Instagram/drnikolaostojic
Doktor Nikola Ostojić

Ivana je tada izjavila da zlostavljanje traje 27 dana i da ga je jedva preživela. Ona je i na saslušanju tokom istrage u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, izjavila da ju je suprug tukao oklagijom, davio kablom, urinirao po njoj i pretio ubistvom.

Policiju su pozvale komšije bračnog para koje su čule tuču i svađu. Vrata im je otvorila žena, koja je rekla da je "nije tukao, već su se samo verbalno sukobili". Policajci su, međtuim, primetili povrede i tražili da je odvedu na pregled. Tada je klupko jezivog nasilja krenulo da se odmotava. i ona je do detalja objasnila šta je bio motiv njihovih čestih svađa, kao i od kada datiraju.

Bračni par ima troje maloletne dece koja su, nezvanično, navodno i sama trpela očeve batine. Policija je tokom uviđaja oduzela dva pištolja.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike