"Svi doktori su plakali kada su je videli": Devojčica (8) koju je otac godinama držao zatočenu u stanu bila zapuštena i neuhranjena

27.03.2023

13:52

0

Autor: M. B.

Devojčica je smeštena u Dom za nezbrinutu decu

"Svi doktori su plakali kada su je videli": Devojčica (8) koju je otac godinama držao zatočenu u stanu bila zapuštena i neuhranjena
U ovoj zgradi je Pašajlić držao zatočeno dete - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Osmogodišnja devojčica spasena je iz zatočeništva u stanu u Mirijevu u kom ju je, kako se sumnja, godinama držao njen otac Uroš P., a nakon što ga je policiji prijavila nevenčana supruga Ivana L.  Devojčica je, po dolasku u bolnicu bila dehidrirana, neuhranjena i zapuštena, a prema informacijama iz medija, svi dežurni doktori su zaplakali kada su je videli!

Jeziv slučaj zlostavljanja deteta otkriven je kada je Ivana L. došla sa vidnim povredama u policijsku stanicu Palilula i prijavila da ju je nevenčani suprug Uroš P. tukao, kao i da godinama drži svoju ćerku zaključanu u stanu. 

U saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu navodi se da je 24. marta dežurni zamenik obavešten od strane policijskih službenika o prijavi Ivane L., te da je naložio da se od nje uzme izjava, da se obavi detaljni lekarski pregled i da se u odnosu na njenog nevenčanog supruga odredi zadržavanje.

- Nakon informacije koju su tužilaštvo i policija dobili da se u stanu u Mirijevu, u kome je osumnjičeni živeo, nalazi i dete (2015. godište) čiji je otac osumnjičeni, postupljeno je u skladu sa odredbama ZKP, te je pribavljena saglasnost sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu i zamenik javnog tužioca je dao nalog da policijski službenici radi neposrednog hapšenja učinioca krivičnog dela nasilno uđu u stan, obzirom da niko nije otvarao vrata, kojom prilikom osumnjičeni nije zatečen, ali je pronađena devojčica starosti 8 godina koja je odmah upućena na lekarske preglede i smeštena u Dom za nezbrinutu decu, odakle je prebačena u dečiju kliniku radi daljih detaljnih pregleda, budući da je konstatovano da je dete neuhranjeno i zapušteno - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pozivajući se na izvor upoznat sa slučajem, Blic piše da je otac detetu povremeno davao hranu, kao i da je po dolasku u bolnicu bila jako loše, dehidrirana, neuhranjena i premršava za svoj uzrast.

Navodi se da je, kada su joj doktori dali da jede, izgledala kao da nije ništa jela mesecima i da je pitanje da li bi preživela da je ostala u tom stanju još pet dana. 

Tužilaštvo je raspisalo potragu za Urošem P. zbog sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici i protivpravno lišenje slobode na štetu nevenčane supruge, kao i krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na ćerku.

- Do sada je tužilaštvo došlo do saznanja da je devojčica – dete (2015) odlukom suda povereno na staranje ocu, obzirom da je majka ranije bila zavisnik, a da je utvrđeno da je otac podoban roditelj - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Inače, prema nezvaničnim informacijama, majka deteta je bila osuđena na psihijatrijsko lečenje nakon što je ubila svoju majku i navodno je, posle nekoliko godina puštena, te se ne zna gde je sada.

Komšije su za 24sedam ispričale da su viđale pre nekoliko godina majku devojčice u stanu Uroša P., te da znaju da je prijavljivan policiji zbog nasilja nad njom. Komšije su ispričale da mu je ona tada, dok su se svađali, nešto govorila za dete.

Komšije su navele da su više puta zvale policiju, koja je dolazila do stana Uroša P., ali da se on zaključavao i da oni nisu mogliu da uđu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike