“Krvi je bilo na sve strane, ovo sigurno neće proći bez osvete”: Stanari Gandijeve ulice za 24sedam opisali navijačku tuču na Novom Beogradu

23.03.2023

12:00

0

Napadači su se sinoć pojavili u velikom broju, sa fantomkama i motkama, pričaju stanari za naš portal

“Krvi je bilo na sve strane, ovo sigurno neće proći bez osvete”: Stanari Gandijeve ulice za 24sedam opisali navijačku tuču na Novom Beogradu
Copyright Printscreen/Googlemap/MN Press

Oko ponoći u Bloku 61 i Bloku 62 u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu dogodila se masovna tuča u kojoj je povređeno nekoliko osoba, među kojima i dvojica tinejdžera. Reč je o navijačkom obračunu, a u tuči je učestvovalo oko 40 mladića, od kojih su neki pobegli kolima ka Zemunu.

U sukobu je povređeno ukupno pet osoba, od toga dva maloletnika, jedan od 16 i drugi od 12 godina, a trojica starijih su prebačeni na Vojno-medicinsku akademiju i među njima je mladić koji se nalazi u kritičnom stanju.

Printscreen/ Google maps
 

Kako saznaje 24sedam, radi se o sukobu navijača Partizana, odnosno grupe “Vandal boys” sa njihovim najvećim rivalima – navijačima Crvene zvezde.

- Ovo je teritorija “Vandala”, odnosno Partizanove navijačke grupe čiji su pripadnici uglavnom iz ovog kraja. Oni gotovo svako veče provode na mestu gde se dogodila tuča. Napadači su to očigledno znali, tako da su se sinoć pojavili u velikom broju, sa fantomkama i motkama, i napali navijače iz ovog kraja. Tuča je bila intenzivna i trajala je minut-dva, da bi se posle toga napadači razbežali – kaže jedan od stanara bloka 63 za naš portal.

Njegov komšija iz bloka kaže da je prizor posle tuče bio užasan. 

- Mladići, od kojih neki i deca, bili su krvavi... Krvi je bilo na sve strane... Onda mi je neko od komšija rekao da je jedan mladić baš teško povređen... Policija je zaista brzo došla, ali za to vreme su se napadači razbežali – ispričao je on.

Jedan mladić iz tog kraja, koji nije želeo da se predstavlja, ekipi 24sedam je ispričao da poznaje neke od povređenih.

MN Press
Navijači Partizana

- Ja navijam za Partizan, ali nikada nisam išao na utakmice. Te momke poznajem iz kraja. Većina njih zaista nisu nikakvi huligani... Ovo što se sinoć dogodilo je strašno. U navijačkom svetu je “upadanje na tuđu teritoriju” velika provokacija i siguran sam da neće proći bez neke vrste osvete, odnosno odgovora – rekao je on.

Podsetimo, masovna tuča navijača odigrala se sinoć u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu. Povodom tog događaja saopštenjem se oglasilo Ministarstvo unutrašnjih poslova u kojem su naveli da u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom preduzimaju sve mere i radnje na rasvetljavanju okolnosti ovog događaja.

MN Press
Navijači Partizana

- Na prostoru Novog Beograda u Gandijevoj ulici nešto pre ponoći prijavljena je tuča više lica. Odmah po dobijanju informacija na mesto događaja upućeni su policijski službenici iz više organizacionih jedinica, koji su zatekli određeni broj lica, prema kojima se preduzimaju mere. Jedna osoba sa teškim telesnim povredama opasnim po život prevezena je u zdravstvenu ustanovu, dok je za druga lica dijagnostika u toku - rekao je Ivan Cvijović, pomoćnik načelnika PU za grad Beograd.

Iz Hitne pomoći su naveli da su dva muškarca starosti oko 30 godina sa teškim povredama prevezena na Vojnomedicinsku akademiju (VMA), a teže su povređena i deca stara 12 i 16 godina.

Takođe, četvorica mladića uzrasta od 22 do 24 godine su se nakon ponoći sama javila u KBC Bežanijska kosa. P. P. (22) ima prelom desne šake i razderotinu palca, kao i povredu glave, A. M. (23) ima lake povrede nagnječenje noge, dok M. J. ima prelom prsta i L. L. prelom šake i nagnječenje glave.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike