Detalji tuče na Novom Beogradu: Mladići rekli da su ih napali navijači Zvezde, oštećena vozila - "Jedan ima povrede opasne po život"

23.03.2023

10:12

0

Autor: M. B.

Navodno je reč o navijačkom obračunu zbog grafita, a u tuči su učestvovale osobe sa fantomkama

Detalji tuče na Novom Beogradu: Mladići rekli da su ih napali navijači Zvezde, oštećena vozila - "Jedan ima povrede opasne po život"
Copyright Printscreen/RTS

Povodom tuče više osoba koja se sinoć dogodila u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu saopštenjem se oglasilo Ministarstvo unutrašnjih poslova u kojem su naveli da u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom preduzimaju sve mere i radnje na rasvetljavanju okolnosti ovog događaja.

- Na prostoru Novog Beograda u Gandijevoj ulici nešto pre ponoći prijavljena je tuča više lica. Odmah po dobijanju informacija na mesto događaja upućeni su policijski službenici iz više organizacionih jedinica, koji su zatekli određeni broj lica, prema kojima se preduzimaju mere. Jedna osoba sa teškim telesnim povredama opasnim po život prevezena je u zdravstvenu ustanovu, dok je za druga lica dijagnostika u toku - rekao je Ivan Cvijović, pomoćnik načelnika PU za grad Beograd.

On je dodao da je o događaju odmah obavešteno Više javno tužilaštvo i u saradnji sa njim se preduzimaju mere i radnje na rasvetljavanju svih okolnosti.

Printscreen/ Google maps
 

Cvijović je takođe rekao da je istraga u toku i da su u pitanju mlađe osobe, kao i da je ovom prilikom oštećeno nekoliko vozila.

- Budite uvereni da će Policijska uprava za grad Beograd i Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u rasvetljavanju ovog događaja - naveo je Cvijović.

Mediji su preneli da je u tuči učestvovalo oko 40 mladića, od kojih su neki pobegli kolima ka Zemunu. Navodno je reč o navijačkom obračunu zbog grafita, a u tuči su učestvovale osobe sa fantomkama.

Najmlađi ima 12 godina

Iz Hitne pomoći su naveli da su dva muškarca starosti oko 30 godina sa teškim povredama prevezena na Vojnomedicinsku akademiju (VMA), a teže su povređena i deca stara 12 i 16 godina.

Takođe, prema pisanju "Blica", četvorica mladića uzrasta od 22 do 24 godine su se nakon ponoći sama javila u KBC Bežanijska kosa.

P. P. (22) ima prelom desne šake i razderotinu palca, kao i povredu glave, A. M. (23) ima lake povrede nagnječenje noge, dok M. J. ima prelom prsta i L. L. prelom šake i nagnječenje glave.

Najpre su rekli da su sami pali i da se nisu tukli, ali su policajcima potvrdili da su učestvovali u tuči. 

Na licu mesta zatečeno je šest mladića uzrasta od 13 do 30 godina. Najmlađi je izjavio da su oni navijači Partizana, a da su ih napali navijači Zvezde. Kako je rekao, napadači su imali crveno-bele maske i oni su iz Surčina i Zemuna.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike