Cveta maloletnički kriminal u Austriji: Uhapšena grupa dečaka iz Srbije zbog sedam oružanih pljački - devojčicu (13) napali ispred škole

18.12.2022

12:06

0

Autor: 24sedam

U Gracu je povodom ovog slučaja oformljen interdisciplinarni istražni tim za maloletničku delinkvenciju koji će se dalje baviti slučajem

Cveta maloletnički kriminal u Austriji: Uhapšena grupa dečaka iz Srbije zbog sedam oružanih pljački - devojčicu (13) napali ispred škole
Ilustracija - Copyright Profimedia

Austrijska policija uhapsila je maloletnika (14) srpskog porekla u Gracu zbog sumnje da je sa dvojicom vršnjaka, takođe srpskih državljana, učestvovao u sedam oružanih pljački.

Naime, početkom decembra 13-godišnja devojčica iz Graca podnela je prijavu policiji, u prisustvu svoje majke, da joj je mladić koga je poznavala, pretio nožem ispred škole i da joj je tom prilikom tražio novac.

Devojčica je uspela da pobegne nepovređena, ali se nakon nekoliko nedelja slučaj ponovio.

Uz podršku Grupe za brze intervencije, maloletnik je i uhapšen, a prilikom pretresa njegovog stana, policajci su, između ostalog zaplenili i bokser.

Četrnaestogodišnjak je negirao pokušaj oružane pljačke, ali je u izjavama policiji optužio svoje vršanjek za ove kriminalne radnje.

U Gracu je povodom ovog slučaja oformljen interdisciplinarni istražni tim za maloletničku delinkvenciju koji će se dalje baviti slučajem.

Prema dosadašnjim njihovim istragama, slučaj ima veze sa grupom mladih ljudi koji su u oktobru i novembru počinili više razbojništava, od kojih se neka vode kao teška dela, prenose austrijski mediji.

Istražitelji su već uspeli da rasvetle sedam pljački koje im se mogu pripisati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike