Direktor klinike za lečenje narkomana se nagodio: Evo na koju kaznu je bivši rukometaš osuđen zbog heroina pronađenog u donjem vešu!

16.03.2023

08:15

0

Sporazum je potvrđen pred sudom prošlog meseca

Direktor klinike za lečenje narkomana se nagodio: Evo na koju kaznu je bivši rukometaš osuđen zbog heroina pronađenog u donjem vešu!
Copyright Instagram_dr_tanja_eterna

Miloš Medenica, bivši rukometaš Crvene Zvezde, koji je uhapšen u novembru prošle godine na Aerodromu "Nikola Tesla" sa osam grama heroina koje je sakrio u donjem vešu, sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, saznaje 24sedam.

Sporazumom, koji je potvrđen u februaru, Medenica je osuđen na novčanu kaznu i osam meseci kućnog pritvora sa nanogvicom.

- Sporazum je potpisan i potvrđen na ročistu pred sudom. Doneta je presuda kojom je okrivljenom izrečena novčana kazna za krivično delo Neovlašćeno držanje opojnih droga iz člana 246a stav 1 KZ u iznosu od 350.000 dinara i kazna zatvora u trajanju od osam meseci koju će osuđeni izdržavati u prostorijama u kojima stanuje uz primenu elektronskog nadzora zbog izvršenja krivičnog dela Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz člana 23 Zakona o javnom redu i miru - rečeno je za 24sedam iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Medenica se prethodno na saslušanju u tužilaštvu branio da je droga za ličnu upotrebu. Nakon saslušanja je pušten na slobodu.

Cupkao nogom

Podsetimo, Miloš Medenica je uhapšen na beogradskom aerodromu dok je stajao u redu za čekiranje karte, u nameri da otputuje u inostranstvo. Navodno je tada nervozno cupkao nogom i često izlazio iz reda i vraćao se, zbog čega su mu policajci koji patroliraju na aerodromu prišli i zatražili pasoš. On je počeo da negoduje, a kada su ga zamolili da pođe u službene prostorije, počeo je nekoga da poziva telefonom.

Policajci su pokušali da mu oduzmu telefon, međutim on je tada postao agresivan, a budući da je korpulentan i veoma snažan, pozvani su specijalci koji su uspeli da ga savladaju.

Prilikom pretresa Medenice, droga je pronađena u njegovom donjem vešu.

Paradoksalno

Medenica je inače, prošle godine postao direktor bolnice za lečenje bolesti zavisnosti Med TiM. Njegova slika sa sajta bolnice obrisana je nakon njegovog hapšenja. Ipak, trenutno je na glavnoj strani bolnice zajednička slika Medenice i zaposlenih.

Ekipa našeg portala otišla je do ove bolnice koja se nalazi u Starim Banovcima nakon njegovog hapšenja, kada je jedan od komšija rekao da su "najblaže rečeno, šokirani tom vešću".

Ispričao je da je klinika otvorena godinu dana ranije, kao i da je tada Milošev otac došao da se upozna s njima. Naveo je da je često viđao Miloša kako dolazi mercedesom i da nikada nije bio arogantan, te da je bivši rukometaš oženjen i ima dete od pet-šest godina.

Meštani su ispričali da na klinici rade ugledni lekari, između ostalog i jedan iz Rusije, kao i da misle da dan boravka u ovoj klinici ne košta ispod 1.000 evra. Čuli su da klinika poseduje veoma luksuzne apartmane, bolničke sobe, spa centar, terapijske sobe i trperaziju nalik na restoran.

Iz klinike su tada našim reporterima rekli da nisu ovlašćeni da daju bilo kakve informacije, kao i su svi lekari otišli kući.

Sporazume sklopili i Rasta, Vidaković, Srbljanović...

Za delo koje se Medenici stavljalo na teret zaprećena je novčana kazna ili kazna do tri godine zatvora. On nije prva poznata ličnost koja se našla u sudnici zbog držanja droge, priznala delo i sklopila sporazum.

Antonio Ahel/ATAImages
Stefan Đurić Rasta

Za isto delo sudilo se i reperu Stefanu Đuriću Rasti, kod kog je policija 2020. pronašla više od pola kilograma skanka. U svojoj odbrani naveo je da je droga za ličnu upotrebu i nekoliko meseci je proveo u pritvoru.

Takođe je sklopio sporazum sa tužilaštvom i bio je osuđen na godinu dana kućnog pritvora. 

U istom postupku je osuđen Luka B. na godinu dana zatvora.

Istragu je vodilo Više javno tužilaštvo zbog sumnje da je reč o težem delu - preprodaji droge - međutim, optužni predlog je podignut za lakše delo, a ubrzo su skopljeni i sporazumi.

Antonio Ahel/ATAImages
Bane Vidaković

Glumac Branko Vidaković osuđen je 2021. na novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara zbog 4,93 grama heroina koje je policija u julu prethodne godine kod njega pronašla.

Uhapšen je zajedno sa muzičarem Ilijom Markovićem, nakon što je policija zaustavila automobil u kojem su se nalazili. Marković je, kako se navodi u presudi, pokušao automobilom da pobegne od policije, ali je nakon par metara udario u drugo vozilo i tu se zaustavio.

U hirurškoj maski koju je Marković imao na licu kao i u njegovom stanu pronađeno je ukupno 38,34 grama heriona zbog čega je osuđen za trgovinu drogom na godinu i šest meseci zatvora.

Inače, Vidaković je prethodno sklopio sporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom na osnovu koga je prihvatio kaznu od šest meseci kućnog zatvora, zbog posedovanja droge za sopstvenu upotrebu, koji Viši sud nije prihvatio jer, kako se navodilo, nije sadržao sve podatke propisane Zakonom o krivičnom postupku.

Antonio Ahel/ATA Images
Biljana Srbljanović

Dramska spisateljica i profesorka na FDU Biljana Srbljanović uhapšena je pre desetak godina, dok je kupovala kokain od M. S. na Dorćolu. Kako su tada pisali mediji, u policiji je navela da je drogu nabavljala za sopstvene potrebe, dok se pred istražnim sudijom branila ćutanjem. 

Srbljanovićeva je sklopila sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom i pristala da plati 200.000 dinara u humanitarne svrhe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike