Optužnica za pucnjavu u Obrenovcu: Nakon incidenta u lokalu napravili "sačekušu" muškarcu (28) - jurili ga i pucali na njega

10.03.2023

15:07

0

Autor: M. B.

Osumnjičeni se terete za pokušaj ubistva

Optužnica za pucnjavu u Obrenovcu: Nakon incidenta u lokalu napravili "sačekušu" muškarcu (28) - jurili ga i pucali na njega
Ilustracija - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Slavka Đ. (30) i Miodraga Z. (21) zbog sumnje da su sa još dva nepoznata muškarca, 12. decembra prošle godine u Obrenovcu pokušali da ubiju S.T. (28) zbog nesuglasica iz prethodnog perioda. Kako nezvanično saznaje 24sedam, S. T. je dva dana pre toga iz lokala "Posejdon" u Obrenovcu izbacio Miodraga Z.

Optužnica je predata Višem sudu na odluku o potvrđivanju, a tužilaštvo je predložilo da sud okrivljenima produži pritvor. 

Obojici osumnjičenih se na teret stavlja krivično delo Ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu, a Miodragu Z. i krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

U saopštenju VJT u Beogradu navodi se da se sumnja da je Slavko Đ. iskoristio svoje poznanstvo sa oštećenim S.T. i 12. decembra 2022. godine oko 16:25 ga pozvao telefonom tražeći da siđe ispred zgrade u kojoj živi, na šta je on pristao i izašao ispred zgrade. 

Slavko Đ. je, kako se navodi, bio na parkingu u crnom džipu koji je vozio Miodrag Z., sa još dve nepoznate osobe, pa kada ih je oštećeni sve uočio kako izlaze vozila, trčeći je krenuo da se udaljava od vozila u prolaz stambene zgrade, a okrivljeni su potrčali za njim.

Miodrag Z. je, kako se sumnja, ispalio projektil u pravcu S.T., a potom su napustili lice mesta.

S.T. tom prilikom nije zadobio povrede.

Podsetimo, Slavko Đ. se branio ćutanjem u tužilaštvu, a Miodrag Z. nalazi se u bekstvu.

Slavko Đ. je navodno bio blizak Partizanovoj navijačkoj grupi "Principi" na čijem čelu su bili Veljko Belivuk i Marko Miljković kojima se sudi zbog sedam ubistava i drugih krivčnih dela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike