Povukla prijavu protiv muža nasilnika, on je uveče izbo pred ćerkama: Tužilaštvo traži doživotnu robiju za Dejana iz Vranja

07.03.2023

21:13

0

Autor: Mi. S.

Deja Pavlović sa umišljajem ubio suprugu Snežanu, a maltretirao i ćerke nad kojima je počinio nasilje u porodici

Povukla prijavu protiv muža nasilnika, on je uveče izbo pred ćerkama: Tužilaštvo traži doživotnu robiju za Dejana iz Vranja
Ilustracija - Copyright Ilustracija/ Profimedia

Za Dejana Pavlovića (46) iz Vranja, zbog krivičnog dela teškog ubistva, tužoilaštvo je, tokom iznošenja završnih reči, tražilo doživotnu robiju. On se tereti da je 23. marta prošle godine sa umišljajem ubio suprugu Snežanu, koju je prethodno zlostavljao, kao i za dva krivična dela nasilja u porodici koje je počinio nad svojom, tada maloletnom i punoletnom ćerkom. Presude optuženom biće objavljena 10. marta.

Pavlović je 23. marta prošle godine ubio svoju suprugu Snežanu i povredio ćerke, dok su pokušavale da odbrane majku. Snežana je, kako se navodi, godinama trpela porodično nasilje, ali je uvek prelazila preko Dejanovog maltretiranja i nje i dece. Poslednji put je u tužilaštvu dala izjavu "da se on promenio" i "da će započeti novi život", a čak i ćerka, koja je trebalo da svedoči, nije želela da tereti oca.

Iste večeri kada je Snežana došla s posla, izbila je svađa koja je okončana tragedijom. Pored dve ćerke, Pavlovići imaju i sina, koji je, kako pričaju oni koji ih poznaju, bio pošteđen maltretiranja, jer je bes oca nasilnika uvek bio usmeren na suprugu i njegove starije sestre.

Kako su ispričali svdoci, Dejan je bio bolesno ljubomoran i poslednjih godina imao je zamerke na to kako je Snežana vaspitala žensku decu. Čak je jednom naterao Snežanu i ćerke da u pola noći u pidžamama stoje ispred kuće na minus 10. Nasilan i sklon alkoholu, ulivao je strah i roditeljima, koji su često uzimali u zaštitu svoju snaju.

Snežana je, navodno, više puta pokušavala da napusti Dejana, ali se na kraju, ipak, vraćala kući. On je često radio u inostranstvu molerske poslove, ali je, kako pričaju njegovi bliski prijatelji, uvek nastajao pakao kada se vrati kući. Sin mu je pomagao na poslu, a njegova objava na društvenim mrežama u kojoj se potresno oprašta od majke i nada se da će njen ubica završiti u paklu nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Pavlović je, u svoju odbranu, govorio i o "prekidu filma" u ključnom momentu, a istražitelji su utvrdili da je on kobne noći, kada je naneo ženi smrtne povrede nožem, bio pod dejstvom alkohola.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike