Završena obdukcija malene Petre iz Zaječara: Dete imalo stravične povrede glave, jedna povreda bila fatalna!

22.02.2023 | 13:39

Autor: J. J.

Konstatovan je i rascep jetre, a povrede nisu mogle nastati padom, kako je to izjavio očuh Miloš N, osumnjičen za ovaj zverski zločin

Copyright Printscreen/RTS/Facebook/M.N

Obdukcija tela male Petre N. (2) pokazala je da je dete zverski pretučeno. Javnost u Srbiji zgranuta je svirepim ubistvom devojčice iz Zaječara, a sada su isplivali novi, još jeziviji detalji.

Kako pišu mediji, obdukcija tela je završena i pokazala je da dete ima više povreda glave od kojih je jedna smrtonosna. Prema saznanjima, konstatovan je i rascep jetre, a povrede nisu mogle nastati padom, kako je to izjavio očuh Miloš N, osumnjičen za ovaj zverski zločin.

Deda devojčice rekao je da su očuh i majka živeli u Zaječaru, prenosi RTS.

- Ovde su bila samo ova dva malečka. Centar mi dao njih, a nije hteo da mi da nju. Da su mi dali i nju, ovo ne bi bilo. Jer opet bolje čuva deda i otac nego očuh - rekao je deda devojčice.

Jedan od komšija izjavio je da su slabo kontaktirali sa očuhom i majkom ubijene devojčice.

Printscreen/RTS/
 

- Doselili su se pre par meseci sa decom. Slabo smo kontaktirali s njima. Galamili su malo noću, išli smo u interveniciju opominjali. Loše su živeli, svađali su se. Juče ništa nismo čuli oko deteta, samo da je preminulo u bolnici - kazao je komšija. 

Podsetimo, uhapšeni su očuh M. N. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom. Takođe, policija je uhapsila i njegovu vanbračnu suprugu J. T. (23) iz okoline Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zanemarivanje i zapuštanje maloletnog lica.

Porodica maloletne P. V. koja je juče preminula u Zdravstvenom centru u Zaječaru nakon što je nasmrt pretučena, bila je na evidenciji Centra za socijalni rad u tom gradu, po raznim osnovama ali nije bilo prijava za zanemarivanje i zlostavljanje.

Printscreen/RTS/
 

Majka dvogodišnje devojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug, u prethodnom periodu, tukao devojčicu, ali to nije prijavila policiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Zaječaru.

Viši javni tužilac u Zaječaru doneo je danas naredbu da se u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu izvrši obdukcija tela dvogodišnje devojčice, kako bi se utvrdio uzrok smrti deteta, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.

Bonus video

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam