Kik-bokser iz Leskovca mučki ubijen na rođendan: Zbog oca voleo Legiju i JSO, ubice još nisu otkrivene!

21.02.2024

08:00

0

Na jednoj fotografiji Nikola Jović drži majicu sa zaštitnim znakom JSO, odnosno vukom sa crvenom beretkom

Kik-bokser iz Leskovca mučki ubijen na rođendan: Zbog oca voleo Legiju i JSO, ubice još nisu otkrivene!
Milorad Ulemek Legija i Nikola Jović u majici sa znakom JSO - Copyright Youtube/Dokumentarne Emisije Balkan/facebook

"Ne znam ko mu je namestio ubistvo. Moj sin nije ubijao, nije krao, ni silovao. Imao je auto, tri motora, tri kuće, proputovao Evropu. Sve je to njegov otac vrednim radom stekao. Sada je moj Nikola na groblju, preko puta mene, a ja ne prestajem da tražim istinu", rekla je ranije Jadranka Jović, čiji je sin Nikola izrešetan pre tačno šest godina na svoj rođendan u parkiću ispred zgrade u kojoj je stanovao u uiici Majora Tepića u leskovačkom naselju Dubočica.

Kik-bokser Nikola Jović, sin žandarma iz Lekovca, ubijen je u noći između 20. i 21. februara 2018. godine, oko 2 sata iza ponoći i to kad je krenuo kući. Pre samog zločina pokušao je da beži, ali ga je ubica najpre ranio u nogu, a zatim u njega ispalio još kišu metaka. Iako se od početka verovalo da je Jović poznavao ubicu, ovaj zločin do danas nije rasvetljen.

Printskrin/facebook/Nikola Jović
Nikola Jović

Nikola je, sudeći prema društvenim mrežama, bio ljubitelj Jedinice za specijalne operacije i njihovog komandanta Milorada Ulemeka Legije, a na jednoj od objavljenih fotografija vidi se kako drži majicu sa njihovim zaštitnim znakom, odnosno vukom sa crvenom beretkom. U majici sa tim vukom, da podsetimo, Legija je održao svoju završnu reč na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Joviću, pored svog imena na Fejsbuku, u zagradi piše "Legion entragere", odnosno Legija stranaca, elitna francuska borbena jedinica. Zanimljivo je da je imao i tetovažu na vratu, isto kao i Legija, samo što je Nikola imaoi istetoviranog vuka, a bivši komandant JSO ružu.

Dvadesettrogodišnjak  je, kako se pretpostavljalo, poznavao ubicu i najverovatnije se pre zločina čuo sa njim telefonom kako bi ugovorili susret. Prethodno je Nikola bio u kafiću sa prijateljima i proslavljao rođendan. Imao je nekoliko poziva u tom periodu, a posle jednog je izašao iz kafića i krenuo taksijem. U parkiću blizu zgrade, kako se sumnjalo, našao se sa napadačem, koji ga je posle svađe izrešetao i koji nikad zvanično nije otkriven.

Probudili ih rafali

Nikome nije bilo jasno zbog čega se Jović posvađao sa napadačem.

- On je ranije hapšen zbog droge, a bio je i u sukobu sa grupom "žestokih momaka" iz Leskovca. Da li to ima veze sa ubistvom, zasad se ne zna. Policija će obaviti razgovore sa svim osobama sa kojima je Jović bio te večeri u kontaktu.Takođe, biće pregledani i svi snimci nadzornih kamera koje su postavljene u blizini parka u kojem je mladić ubijen dok je bežao. Sa mesta zločina uzeti su i svi nađeni otisci obuće - preneli su mediji tada izjavu izvora bliskog istrazi.

Printskrin/facebook/Nikola Jović
Nikola Jović

Proveravalo se, prema rečima istog izvora, da li je ubica na mesto okršaja došao automobilom, kao i da li je u zločinu imao saučesnika. Meštani Dubočice ispričali su da ih je u toku noći probudila rafalna paljba, a ujutru su videli krvavo telo mladića.

- Htela bih da znam ko je ubio mog sina je i zbog čega. Ne znam kome se zamerio i zašto. Tražim da policija hitno reši ubistvo mog sina, koji nikom ništa nije skrivio u životu - pričala je za medije Nikolina majka Jadranka Jović.

Jadranka tvrdi da je njen sin bio divan mladić i sportista.

- Te večeri se našao sa svojim ocem Radetom na benzinskoj pumpi, a on mu je dao pare za rođendan. Nikola je zatim otišao u naš stan u naselju Dubočica, a uveče je izašao u diskoteku sa drugarom. Posle dva sata iza ponoći, odvezao je drugara svojim kolima do kuće i taksijem se vratio do stana - pričala je Nikolina majka.

Žandarmi pobegli

Ona kaže da je Nikola krenuo prema njihovom stanu u Ulici majora Tepića, ali da se tada začuo pucanj, dok je prilazio zgradi.

- Nikola je onda krenuo da beži prema marketu, ali ga je ubica ranio u leđa. Iako ranjen, trčao je, ali je onda pao kod broja, a ubica je prema njemu ispalio 15 hitaca, od kojih ga je pogodilo 13. Najviše metaka je dobio u noge i prepone, a sa tri hica je ranjen u stomak. Kad je ubica pobegao, moj sin je bio toliko hrabar i priseban da pokida majicu i njome spreči krvarenje u stomaku. Skinuo je nekako kaiš i podvezao noge da ne krvari. Iskrvario je, međutim, vrlo brzo, pre dolaska Hitne pomoći - pričala je neutešna majka ubijenog mladića, ističući i da su kamere morale da snime ubicu.

Printskrin/facebook/Nikola Jović
Nikola Jović

Ona je rekla i da je najstrašnije što su u blizini mesta zločina bila trojica žandarma, koja su se razbežala i pojavila tek posle osam minuta.

- Oni su videli kako ubica juri mog sina i puca za njim, a ništa nisu preduzeli da ga spreče. Pitam se što ih policija ne ispita - dodala je Nikolina majka.

Jadranka je novinarima negirala da je njen sin imao sukob sa zakonom.

- Našli su bili pet kilograma marihuane u kolima njegovog drugara, ali se ispostavilo da ta droga pripada tom drugaru. Nikola je posle mesec dana pritvora izašao napolje i nije bilo nikakvog postupka protiv njega, a 9. marta je trebalo da svedoči u tom procesu - pričala je tada Jadranka.

Otac mu bio u JSO

Jadranka je kazala da je njen sin voleo JSO i Milorada Ulemeka Legiju jer je njegov otac Rade bio ranije u toj jedinici, do 2001. godine.

- Sigurno mu je on pričao o njemu i zato je moj sin hteo da ide u Legiju stranaca - kaže ona.

Printskrin/facebook/Nikola Jović
Nikola Jović

Majka ubijenog mladića istakla je da je njen sin oduvek voleo vojsku i uniformu.

- Njegov otac je pripadnik niškog odreda Žandarmerije, a ćerka mi je policajka u Beogradu. Nikola je sa 19 godina hteo da ide u Legiju stranaca, ali su ga tada iz kampa u Francuskoj vratili da obavi dodatne preglede na VMA, jer mu je srce nešto ubrzano lupalo. Valjda se bio malo uplašio. Nije više hteo u Legiju stranaca, ali se posvetio sportu. Osim kik-boksa, voleo je plivanje i razne druge sportove. Voleo je da sa svojih 175 centimetara visine bude jak i u formi, a donosio je stalno medalje sa takmičenja - pričala je neutešna majka.

Jadranka je rekla da njen suprug stanuje u Leskovcu, zbog posla, a da ona živi u mestu Bunuški Čifluk kod Leskovca, gde je i sahranjen njen Nikola.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike