Užas kod Šapca: Maloletni mladić napao beskućnika(62), tukao ga rukama i nogama po glavi i telu!

20.02.2023

10:47 >> 12:28

0

Autor: M.M.

Njemu su mu konstatovane teške telesne povrede opasne po život

Užas kod Šapca: Maloletni mladić napao beskućnika(62), tukao ga rukama i nogama po glavi i telu!
Policija - Copyright Pixabay

Policija u Šapcu uhapsila je sedamnaestogodišnjaka iz okoline Šapca zbog teškog ubistva u pokušaju.

On se sumnjiči da je 18. februara, na autobuskom stajalištu u Majuru, nogama i rukama po glavi i telu zadao više udaraca muškarcu (62), koji je zbrinut u Kliničkom centru Srbije.

Njemu su mu konstatovane teške telesne povrede opasne po život.

Kako prenosi "Blic", , kamere video nadzora u neposrednoj blizini mesta gde je došlo do nasilja snimile su mladića kako nogama u glavu udara nemoćnog čoveka. U neposrednoj blizini nije bilo ljudi da pomognu nesrećnom čoveku.

Nezvanično, reč je o beskućniku kome se zbog povreda lekari bore za život, a motiv napada nije poznat.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden sudiji za maloletnike Višeg suda u Šapcu koji mu je odredio pritvor.

Beskućnici česte mete

Slučaj koji se prošle godine dogodio u Novom Sadu potresao je Srbiju.

Kristijan Kostić Bleki (61), legenda novosadskog uličnog bluza, zverski je pretučen 9. februara prošle godine u centru grada, zbog 300 dinara koje je njegov krvnik potrošio na paklicu cigareta.

Bleki ubrzo preminuo od povreda, a Žarko Riđički (21), iz Žablja, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina.

Riđičkog je sudsko veće Višeg suda u Novom Sadu teretilo za teško ubistvo na svirep i podmukao način, uz krivično delo razbojništva, jer je od Kostića uz pretnju uzeo novac. Kada mu je oštećeni dao 390 dinara, koliko je imao, optuženi je počeo zverski da ga tuče, nakon čega je i urinirao po njemu.

Printscreen/YouTube/bleki novi sad
 

U martu prošle godine podignuta je optužnica protiv četiri osobe zbog ubistva beskućnika (34) iz Beograda. Za smrt prebijanjem u Kineskoj četvrti u Novom Sadu terete se M. M. (41), M. T. (44),  Z. D. (38) i M.Ž (46).

I jeziv zločin iz 2016. godine ostao je urezan u srpskoj javnosti. Naime, takođe u Novom Sadu tri maloletnika zapalila su dvojicu beskućnika od kojih je jedan preminuo od zadobijenih opekotina.

Maloletnik, u to vreme dvanaestogodišnjak nije odgovarao zbog smrti Todorčevića, a kažnjena je njegova majka. Dečak je u to vreme dao neverovatnu izjavu.

- Upalio sam novine i bacio ih na tog beskućnika i njegovog prijatelja. Bilo mi je dosadno i rekao sam drugovima: "Hajde da se malo zabavimo." Nisam znao da će da izgori - rekao je tada dvanaestogodišnjak policiji u Novom Sadu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike