Za njim se tragalo 30 godina: Šef italijanske mafije tokom bekstva dolazio u Crnu Goru da se kocka! Umešan u brutalna ubistva sudija

15.02.2023

11:48

0

Autor: Lj.K.

Denaro u Albaniju išao radi ugovaranja kriminalnih poslova, a u Crnu Goru zbog kockanja

Za njim se tragalo 30 godina: Šef italijanske mafije tokom bekstva dolazio u Crnu Goru da se kocka! Umešan u brutalna ubistva sudija
Mateo Mesina Denaro - Copyright Italian Police, LaPresse via AP

Mateo Mesina Denaro, šef italijanske mafije i donedavno najtraženiji begunac te zemlje, dolazio je u Crnu Goru tokom skrivanja i posećivao kazina. Osim Crne Gore, prema pisanju italijanskih medija, Denaro je posećivao i Albaniju i Tunis i Španiju. Italijanska policija tragala je za njim punih 30 godina.

Informaciju o dolasku Mesine u Crnu Goru objavio je portal "livesicilia.it", ali i drugi mediji. Navodi se kako je Denaro u Albaniju išao radi ugovaranja kriminalnih poslova, a u Crnu Goru zbog kockanja. 

Denaro se nalazi u strogo čuvanom zatvoru u srednjoj Italiji, pod posebnim uslovima koji se primenjuju na najopasnije zatvorenike u zemlji.

Tanjug/Carabinieri via AP
Hapšenje italijanskog šefa mafije Denara

Mesina je sredinom januara ove godine uhvaćen nakon 30 godina bekstva. U odsustvu je  osuđen na više doživotnih robija za niz zločina, uključujući i kaznu za ubistva sudija Đovanija Falkonea i Paola Borselina 1992.godine. Ova ubistva su šokirala naciju i izazvala slamanje sicilijanske mafije Kosa Nostra.

Denaro je podvrgnut pravilima strogog režima i izolacijom osmišljenom da se spreči da i iza rešetaka upravlja kriminalnom organizacijom. Boluje od raka i očekuje se da će se njegovo lečenje nastaviti u gradu Abruco.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike