Oružjem protiv otmičara: Kidnapovali sina novosadskog biznismena, sad im preti dugogodišnja robija

07.02.2023

13:14

0

Autor: Lj.K.

Od oca N. T. otmičari su tražili otkup od 200.000 evra u kešu

Oružjem protiv otmičara: Kidnapovali sina novosadskog biznismena, sad im preti dugogodišnja robija
Policija uhapsila otmičare - Copyright Instagram_192_rs

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv M. R. i njegovog maloletnog brata M. S., kao i protiv G. B. i Đ. B. S., zbog sumnje da su pre nekoliko dana oteli N. T. (18), sina biznismena iz Sremskih Karlovaca.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od pet do 18 godina zatvora, uz osnove sumnje da je G. B. tokom hapšnja napao policajca i povredio ga, kao i da je Đ. B. S. izvršio krivično delo falsifikovanje isprave, saopštilo je novosadsko tužilaštvo.

N. T. je otet na povratku sa proslave jednog rođendana. Jedan od otmičara ga poznaje, a sumnja se da je uhapšeni M. R. tipovao i rukovodio celom akcijom otmice.

Nakon kidnapovanja, otmičari su N. T. odvezli u jednu napuštenu halu u novosadskom naselju Klisa, odakle su pozvali njegovog oca da mu traže otkup.

Na prvi poziv mladićev otac se nije javio, ali je ubrzo, videvši da ima propušten poziv, okrenuo broj, a sa druge strane žice začuo je glas svog sina koji je rekao:”Tata, ja sam otet.” Otmičari su mu tražili 200.000 evra da mu dete vrate živo i zdravo.

Biznismen je odlučio da o svemu obavesti policiju, koja je odmah krenula u akciju i na osnovu baznih stanica ustanovila gde se nalaze otmičari sa žrtvom.

Ubrzo su ih na licu mesta pohapsili, a u automobilu čeških tablica su na zadnjem sedištu našli N. T. vezanih ruku i sa tkaninom prebačenom preko glave.

Nakon saslušanja osumnjičenih, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora. U cilju zaštite žrtve otmice, javni tužilac je oštećenom N. T. rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike